Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Prezidentūras laikā Latvijai kiberdrošības jomā būs vēl vairāk izaicinājumu

Latvijai, nākamā gada pirmajā pusē kļūstot par Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošo valsti, izaicinājumi kiberdrošības politikas jomā būs vēl lielāki, nekā Lietuvai, kura prezidējošā valsts ir šī gada otrajā pusē, trešdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes teica Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Viņa norādīja, ka Latvijas viena no izvirzītajām prioritātēm ir digitālā vienotā tirgus uzticamības veicināšana.

"Ir skaidrs, ka uzbrukumi būs, un tie notiek visu laiku. Tagad vairāk runā par vienas valsts uzbrukumiem Latvijai, taču, tā kā digitālā pasaule ir vienota, nav iespējams pateikt, tieši no kurienes - austrumiem vai rietumiem - nāk uzbrukums," skaidroja asociācijas vadītāja.

Tāpat Bāliņa uzsvēra riska zonas, kas, viņasprāt, ir valsts informācijas sistēmas, kā arī lielākās privātās informācijas sistēmas.

"Latvijai būs vēl lielāks izaicinājums kā Lietuvai," piebilda Bāliņa un uzsvēra, ka skaidrs, ka kiberuzbrukumi būs. "Tie īstenībā ir visu laiku. Tie veiksmīgi tiek atvairīti, tāpēc mēs par to tā kā nedzirdam," sacīja Bāliņa.

"Ja kādreiz varbūt tie bija indivīdi, tad tagad runā par to, ka tā ir citas valsts apzināta rīcība pret otru valsti. Tie ir tie riski," piebilda Bāliņa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas