Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Prokuratūra nav vērsusies VARAM ar lūgumu par Lemberga atstādināšanu

Valsts apsūdzības uzturētāji nav vērsušies Vides, aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) ar lūgumu par Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") atstādināšanu.

Ministrijas tālākā rīcība ir balstīta uz viņu kompetenci un ir saskaņā ar viņu normatīvajiem aktiem, aģentūrai LETA norādīja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga.

Rodoties nepieciešamībai, valsts apsūdzības uzturētāji ir vērsušies VARAM ar lūgumu sniegt savu viedokli par valsts apsūdzības uzturētāju interesējošiem jautājumiem saistībā ar kriminālprocesu.

Savukārt runājot par to, kāds ir bijis prokuratūras iesniegtā lūguma saturs, valsts apsūdzības uzturētāji komentārus nevēlas sniegt, jo šis lūgums esot balstīts tikai leģitīmam mērķim.

Jau ziņots, ka Lembergam 12.oktobrī tika pieprasīts paskaidrojumus sniegt trīs dienu laikā. Pēc iepazīšanās ar saņemtajiem paskaidrojumiem ministrs var atstādināt pašvaldības vadītāju no pienākumu pildīšanas.

Sprūdžs šādi rīkojies, jo no Ģenerālprokuratūras saņēmis "šokējošu" informāciju par Lemberga "saimniekošanu" Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

LNT raidījumā "900 sekundes" Sprūdžs sacīja, ka paskaidrojumi Lembergam par darbību Ventspils pašvaldībā bija jāsniedz līdz pirmdienas vakaram, taču viņš pagaidīšot vēl pāris dienas, ja gadījumā paskaidrojumi tiekot sūtīti ierakstītā vēstulē pa pastu. Ja vēstule netikšot saņemta, tas tiks uzskatīts par atteikumu sniegt paskaidrojumus un tiks pieņemts lēmums par pašvaldības vadītāja atstādināšanu.

Savukārt Lembergs tiešraidē sacīja: "Neviens jau nesaka, ka es neatbildēšu." Ventspils mērs piebilda, ka neatkarīgi no viņa paskaidrojumiem ministrs lēmumu par viņa atstādināšanu jau esot pieņēmis.

Sprūdžs ir pārliecināts, ka "Lemberga kunga laiks ir beidzies". LNT tiešraidē viņš Lembergam sacīja: "Jums ir jāsaņem taisnīgs sods. Zaglim, tāpat kā filmā, ir jāsēž cietumā." Ministrs sacīja, ka nevienam nenovēlot tādu tēlu, kāds ir Lembergam. Vienas pašvaldības vadītāja visatļautība traucējot ministram darbā ar citām pašvaldībām. "Lembergs ir augonis pašvaldību sistēmā. Kā es varu prasīt no citām pašvaldībām, ja viņš ar savu darbību apliecina, ka likumi nav visiem vienādi," piebilda ministrs.

Lembergs savukārt uzskata, ka šāda ministra rīcība esot atriebība Lembergam par to, ka viņš atļāvies kritizēt Sprūdža darbību.

Ministrs ir pārliecināts, ka viņa lēmums pieprasīt Ventspils mēra paskaidrojumus neesot pārsteidzīgs. "Es balstos uz profesionālu juristu spriedumiem, turklāt manā rīcībā ir ļoti daudz konkrētas informācijas no Ģenerālprokuratūras," norādīja Sprūdžs.

Ministrs uzskata, ka varbūtība, ka Lembergs tiks atlaists, ir 100%.

Savukārt Ventspils domes priekšsēdētājs uzskata, ka tā ir Sprūdža speciāli rīkota akcija, izmantojot apsūdzībā ietvertu informāciju, kas ir publiski pieejama.

"Man izvirzīto apsūdzību jau četrus gadus skata Rīgas apgabaltiesā, un, kamēr spēkā nav stājies notiesājošs spriedums, spēkā ir Latvijas Satversmes un Eiropas Cilvēktiesību konvencijas garantētais nevainības prezumpcijas princips. Sprūdža paziņojumā runāts par laiku līdz 2006.gadam. Vēlos norādīt, ka par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju esmu ievēlēts 2009.gadā un manas pilnvaras beigsies 2013.gada jūnijā," iepriekš norādīja Ventspils mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas