Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Protestā pret Praidu piedalās divi cilvēki

Protestā pret jūnijā Rīgā gaidāmo Baltijas praidu pie Saeimas ēkas piedalās divi cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Abi piketētāji stāv uz varavīksnes karoga, kas ir lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu kustības simbols. Vienam no viņiem rokās ir plakāts ar uzrakstu "Mēs par tradicionālu ģimeni", bet otram ar uzrakstu "Pederastiem pie varas esam pakaļā".

Notikuma vietā dežūrē pieci likumsargi.

Jau vēstīs, ka ceturtdien Vecrīgā pieteikti divi protesti pret Baltijas praidu, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē. Abos pasākumos kā dalībnieki pieteikti aptuveni 20 cilvēki.

Baltijas praids katru gadu notiek kādā no trim Baltijas valstīm, un šogad tas notiks Rīgā. Plānots, ka apvienības rīkotais pasākums notiks no plkst.12 līdz 15. Gājiens sāksies Vērmanes dārzā, un tālāk virzīsies pa maršrutu Elizabetes iela-Brīvības iela-Bruņinieku iela un pa Tērbatas ielu atpakaļ uz Vērmanes dārzu.

Gājienā pieteikta aptuveni 2000 cilvēku dalība.

Kā agrāk novērojusi aģentūra LETA, šāda veida gājieni nereti pulcē arī tos sabiedrības pārstāvjus, kuriem viendzimuma attiecības nav pieņemamas. Līdz ar to gājiens nereti tiek pavadīts ar rupjām piezīmēm no garāmgājēju puses un dažādiem aizskarošiem plakātiem no protestētājiem. Kārtības nodrošināšanas nolūkos gājiena maršrutā pastiprināti patrulē arī policijas ekipāžas.

Pēdējo reizi Latvijā praida pasākums norisinājās 2015.gadā, kad Rīgā tika organizēts svarīgākais Eiropas LGBT pasākums EuroPride 2015. Šī praida gājiens Rīgā pulcēja 5000 dalībniekus un praida nedēļas laikā notika vairāk nekā 60 dažādi kultūras, mākslas, zinātnes un izklaides pasākumi, informē Mozaīka.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Ir tikai viena protesta forma, ko mēs varam patiešām efektīvi veikt - PRAIDA DIENĀ PALIECIET VISI MĀJĀS! PS. jo sevišķi - ja jūs pārstāvat tradicionālo ģimeni... .
Nenormālību vislabāk ir
N
ignorēt. Prieks, ka latvieši tā arī dara!
Un
U
Vai viņi ir praidistu pāris?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas