Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Provizoriski nepieciešamais parakstu skaits par krievu valodu ir savākts

"Vēl nevaram pateikt savākto parakstu galīgo skaitu, bet šobrīd ir apkopoti 147 tūkstoši parakstu, taču situācija ik pēc pusstundas mainās," Dienai teica A.Cimdars. 
Līdz trešdienas pēcpusdienai parakstu vākšanā Satversmes grozījumu ierosināšanai par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai parakstījušies vismaz 147 000 cilvēku, Dienai apliecināja Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars. Ja visi paraksti būs derīgi, tas nozīmē, ka jau tagad savākts nepieciešamais parakstu skaits grozījumu tālākai virzībai, kas var novest pie referenduma sarīkošanas par oficiālu divvalodību Latvijā.

"Mums ir datu apkopošanas sistēma, kur ievada datus par katru lapu, tāpēc darbs turpinās," pavēstīja A.Cimdars. Viņš atturējās prognozēt, kurā brīdī būs zināms visu parakstījušos skaits. 

Parakstu kopējais skaits tiks paziņots ceturtdien. Tad sāksies to pārbaude, kas varētu ilgt vairākas nedēļas. 

A.Cimdars gan uzsvēra, ka pagaidām nav zināms, cik no 12 500 cilvēku, kas piedalījās pirmajā parakstu vākšanas kārtā, ir aizgājuši parakstīties arī šoreiz. 

Galīgos parakstu vākšanas rezultātus CVK apstiprinās pēc tam, kad būs pārbaudījusi visus saņemtos parakstus un konstatējusi, vai kādi vēlētāji nav parakstījušies vairakkārt. Parakstu pārbaude varētu ilgt trīs līdz četras nedēļas. 

Likumprojekts Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē būs jāiesniedz izskatīšanai parlamentā, ja parakstu vākšanā to atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 154 379 vēlētāji. Kopējam Satversmes grozījumu atbalstītāju skaitam ir pieskaitāmi arī 12 533 vēlētāju paraksti, kuri piedalījās pirmajā parakstu vākšanas kārtā un parakstījās pie notāriem vai bāriņtiesā.

Plašāks materiāls sekos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas