Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

PTAC brīdina par krāpnieku bandu, kas tirgo ortopēdiskos matračus

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) brīdina par negodīgu komercpraksi uzņēmumā SIA DE MARGO, kas zvana patērētājiem aicinot piedalīties speciālā veselības programmā un izmēģināt ortopēdiskos matračus. Patērētājiem, kas bija piekrīt, tiek piegādāts matracis, tajā pašā laikā aicinot parakstīt kreditēšanas līgumu ar SIA Best Līzings, portālu _Diena.

lv_ informēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.Kopā PTAC par šo uzņēmumu saņēmis jau 25 patērētāju sūdzības.SIA DE MARGO solīja, ka gadījumā, ja pēc izmēģinājuma laika patērētājs nevēlēsies matraci paturēt, uzņēmuma pārstāvji nodrošinās tā nogādāšanu atpakaļ. Kad patērētāji vēlējās realizēt savas atteikuma tiesības no matrača, uzņēmums sākotnēji solīja matraci paņemt, bet pie patērētājiem tā arī neieradās. Pašlaik uzņēmums nav sazvanāms, kā arī ir apgrūtināta jebkura veida saziņa ar to. Matraču piegādes brīdī liela daļa patērētāju noslēdza kreditēšanas līgumu ar SIA Best Līzings, kas pieprasīja no patērētājiem līzinga maksājumus.PTAC ir uzsācis negodīgas komercprakses lietu pret SIA DE MARGO, tāpat tiek vētīta arī iesaistītās patēriņa kreditēšanas kompānijas atbildība šajā situācijā. Vienlaikus norit sarunas ar SIA Best Līzings par tālākajiem situācijas risinājumiem.

Ieteikumi patērētājam, ja viņu rīcībā atrodas  SIA DE MARGO piegādāts matracis:

Patērētāji, kuri ir noslēguši distances līgumu par matrača iegādi no SIA DE MARGO un vēlas no matrača atteikties, ir tiesīgi izmantot atteikuma tiesības.

Ja informācija par atteikuma tiesībām vai atteikuma veidlapa patērētājam nav sniegta:

 a) ja distances līgums par matrača iegādi ir noslēgts laikā līdz 2014.gada 12.jūnijam, no matrača var atteikties 90 dienu laikā no piegādes brīža.

b) tie patērētāji, kuri distances līgumu par matrača iegādi  ir noslēguši 2014.gada 13.jūnijā vai pēc šī datuma, ir tiesīgi no matrača atteikties 1 gada laikā no piegādes brīža.

Atteikums no distances līguma par matrača iegādi sagatavojams rakstveidā, norādot, ka vēlaties atteikties no piegādātā matrača. Atteikumā iesakām norādīt tālruņa numuru, pa kuru sazināties, lai vienotos par matrača atgriešanas vietu un laiku.

Sagatavotais atteikums jānosūta uz SIA DE MARGO juridisko adresi Apes ielā 1a-2, Rīgā LV–1039 ierakstītā sūtījumā.

Informācija par atteikuma tiesību izmantošanu patērētājiem ir jāiesniedz arī kreditoram, iesniedzot iesniegumu, kam pielikumā pievienota atteikuma vēstules SIA DE MARGO kopija.

Ar atteikuma nosūtīšanu tiek izbeigts gan distances līgums par matrača iegādi, gan patērētāja kreditēšanas līgums, līdz ar to patērētājam nav pienākuma veikt maksājumus saskaņā ar kreditēšanas līgumu.

Gadījumā, ja patērētājs jau ir nosūtījis atteikumu SIA DE MARGO vai arī pašu matraci uz firmas juridisko adresi un tas tiek atpakaļsūtīts, Jums ir tiesības šo matraci pieņemt. Šādā gadījumā uzskatāms, ka patērētājs savu pienākumu par preces atdošanu ir izpildījis un līgums ir uzskatāms par izbeigtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas