Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Raidījums: Rīgas satiksme domniekiem maksājusi tūkstošus par konsultācijām

Pēc tam, kad pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) valdes locekļi Andris Bērziņš (Gods kalpot Rīgai) un Nikolajs Zaharovs (Saskaņas centrs) ievēlēti Rīgas domē un bijuši spiesti atstāt kapitālsabiedrības valdi, uzņēmums noslēdzis ar viņiem konsultāciju līgumus, uz kuru pamata šiem deputātiem pārskaitīti vairāki tūkstoši eiro, svētdien vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums De facto.

Bērziņš saskaņā ar līgumu konsultējis RS darba tirgus tendenču un attīstības jautājumos. Vaicāts, ko būtisku izdevies izpētīt, viņš raidījumam telefoniski atbildējis: "Galvenie secinājumi ir tādi, ka sabiedrisko transportu ļoti daudz arī izmanto Rīgas viesi un iedzīvotāji, un tā jau ir priekšrocība. Un tas, ka ir bijuši daudz veiksmīgi tramvaju iepirkumi, es uzskatu, un šīs līnijas, kas ir attīstītas, un šie remontdarbi, un investīcijas, kas veiktas. Un tie jau ir tie redzamākie rādītāji."

Bērziņa deklarācija liecina, ka līgums ar Rīgas satiksmi pērn viņa maciņu papildinājis par vairāk nekā 9000 eiro. Tikmēr Zaharovs pēc atbrīvošanas no RS valdes locekļa amata pērn šim pašvaldības uzņēmumam sniedzis konsultācijas par aptuveni 20 000 eiro. Minēto naudas summu viņš saņēmis par to, ka vērtējis alternatīvās degvielas ieviešanu RS.

RS valdes priekšsēdētājs Leonīds Bemhens uz De Facto jautājumu, kāds ir Zaharova konsultāciju pienesums uzņēmuma darbībā, atbildējis: "Pirmkārt, tās ir tādas lietas, kur jāsavāc informācija un jāgūst kaut kāda skaidrība par to, kas vispār tas ir, un kādā veidā to var izmantot sabiedriskajā transportā."

Zaharovs Saskaņas centram (SC) ziedojis kopumā vairāk nekā 56 000 eiro.

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, RS slēgusi uzņēmuma līgumu arī ar Rīgas domes SC frakcijas referenti Tatjanu Sergejevu-Zusko. Viņa iepriekšējos gados publicitāti izpelnījusies ar dāsniem teju 8000 eiro ziedojumiem šai partiju apvienībai. Savus darba pienākumus RS Sergejeva-Zusko raidījumam gam atteicās atklāt.

Valsts kontrole pēc revīzijas RS norādīja uz kopumā 11 pērn noslēgtiem uzņēmuma līgumiem par gandrīz 156 000 eiro. Revidentiem tā arī nav izdevies gūt pārliecību, ka vairākos līgumos paredzētie darbi patiešām darīti. Atskaites bijušas vispārīgas, bet konkrētu darbu uzskaitījums izpalicis, norādīja De Facto.

Valsts kontrole savā atzinumā vērsusi uzmanību arī uz RS maksājumiem biedrībai Arodbiedrību koordinācijas centrs, kam pērn vien pārskaitīti vairāk nekā 1,2 miljoni eiro. Daļa šo līdzekļu tālāk nonākot arodbiedrībā LABA. Gan biedrības, gan arodbiedrības vadībā ir Rīgas domes Saskaņas centra frakcijas deputāts Raimonds Gailis, kurš par to pērn saņēmis vairāk nekā 18 tūkstošus eiro. Turklāt Arodbiedrību koordinācijas centra līderu rīcībā ir divi pilnīgi jauni Volkswagen automobiļi - Touareg un Passat.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas