Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Raidījums: Ploriņu un Štrihu tur aizdomās par teju 1,3 miljonu eiro kaitējumu valstij

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) priekšnieku Armandu Ploriņu un NMPD Rīgas reģionālā centra vadītāju Semjonu Štrihu tur aizdomās par teju 1,3 miljonu eiro liela kaitējuma radīšanu valstij, svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

NMPD amatpersonas tiekot turētas aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kā arī par bezdarbību, kas izraisījusi smagas sekas. Lieta saistīta ar noslēgto līgumu par neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā. Nekā Personīga zināms, ka KNAB izmeklēšana saistīta gan ar 2010.gada 29.aprīļa vienošanās noslēgšanas apstākļiem, gan labvēlības izrādīšanu privātfirmai līguma darbības laikā. 

Štrihu un Ploriņu KNAB tur aizdomās par vairākkārtējiem šī  līguma grozījumiem, ar kuriem radīts kaitējums valsts interesēm. Piemēram, Štrihs papildus organizējis sanitāra pakalpojumu iepirkumu, zinot, ka par identiskiem pakalpojumiem jau vienreiz samaksāts.

Kriminālprocess sākts šī gada augustā. Kratīšanu KNAB operatīvie darbinieki organizējuši arī Štriha vietnieces Ieviņas Alkas darba kabinetā. Tieši viņas paraksts esot uz skandalozā līguma ar Adigjozala Mamedova vadīto kompāniju Rigas Sanitārā transporta autobāze, jo Štrihs tolaik esot bijis atvaļinājumā. Tāpat kratīšana notikusi otras līgumslēdzēja puses - Mamedovam piederošās firmas - telpās.

Tāpat noslēgtais līgums paredzēja ievērojamu atlaidi mašīnām, kas vecākas par septiņiem gadiem. Neviena no Rīgā kursējošām Rīgas Sanitārā transporta autobāzes mašīnām nebija tikko no rūpnīcas izripojusi, bet valsts maksāja kā par jaunām, vēsta raidījums. Abās epizodēs pretimnākšana Mamedovam no valsts kabatas esot izmaksājusi vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Tagad KNAB Ploriņam un Štriham aizliedzis ne tikai pildīt amata pienākumus, bet arī izbraukt no valsts un tikties ar Mamedova kompānijas cilvēkiem - Adigjozalu Mamedovu, viņa dēlu Eldanizu, Orlando Rozenu un Uldi Villeru, ziņoja Nekā personīga.

Pēc tam par NMPD direktora pienākumu izpildītāju uz laiku iecēlis Veselības ministrijas (VM) Veselības aprūpes departamenta direktora vietnieci Birutu Kleinu, portālu Diena.lv informēja NMPD. 

Jau vēstīts, ka kratīšana NMPD telpās notika 8.septembrī.

Ziņots arī, ka 29.aprīlī beidzās NMPD noslēgtais līgums ar Rīgas sanitāro transporta autobāzi par ātrās palīdzības mašīnu un to vadītāju nodrošināšanu dienesta Rīgas reģiona brigādēm. Uzņēmums šo pakalpojumu nodrošināja kopš 2010.gada.

Jautājums par to, kā valstij nodrošināt operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus Rīgas reģionā, bija asu diskusiju objekts. Ilgus gadus valsts šos pakalpojumus pirka ārpakalpojumā no Rīgas Sanitārās transporta autobāzes, taču Valsts kontrole un atsevišķi politiķi norādīja, ka valsts šādi ievērojami pārmaksā.

Šā gada janvārī Valsts kontrole paziņoja, ka, izmantojot NMPD automašīnu ārpakalpojumu, ir pārmaksāti gandrīz 12 miljoni eiro. Kā aģentūru LETA toreiz informēja Valsts kontroles pārstāve Ilva Liepiņa-Milzarāja, revīzijā secināts, ka NMPD ir nelietderīgi izlietojis valsts budžeta līdzekļus vairākās pozīcijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas