Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

RAPLM: Eigims atbrīvots no Daugavpils mēra amata likumīgi

Rihards Eigims (LSDSP) no Daugavpils domes priekšsēdētāja amata 24.septembra Daugavpils domes ārkārtas sēdē ir atbrīvots likumīgi, aģentūrai LETA apgalvoja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāres vietnieks Artis Stucka.

Ceturtdien vakarā Daugavpils domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputātu vairākums nobalsoja par R.Eigima atstādināšanu no domes priekšsēdētāja amata. Par to balsoja astoņi opozīcijas deputāti no LPP/LC, Saskaņas centrs un Latgales tauta. Mazākumā esošie koalīcijas deputāti, tajā skaitā R.Eigims domes sēdē nepiedalījās. Ar R.Eigima rakstiski izsniegtu rīkojumu vakar no plkst 17:00 domes sēdes ēkā netika ielaisti ne domes darbinieki, ne žurnālisti. Jauns Daugavpils domes priekšsēdētājs ir jāievēl trīs dienu laikā, iespējamākais pretendents uz šo amatu ir Jānis Lāčplēsis (LPP/LC).

Jau rakstījām, ka Daugavpils domes vadība uzskata, ka ceturtdien notikusī ārkārtas domes sēde, ko sasauca deputāts un mēra vietnieks Grigorijs Ņemcovs (Latgales tauta), bijusi nelikumīga un turpina darboties Latvijas likumdošanas ietvaros, pausts Daugavpils domes piektdien izplatītajā paziņojumā.

Kā telefona sarunā  ar Dienu pauda pats Rihards Eigims, viņš izsludinājis ārkārtas sēdi 7.oktobrī plkst. 18:00, divu nedēļu laikā, kā noteikts likumā par pašvaldībām. "Jautājums ir par to, kā domes priekšsēdētājam pakļauts darbinieks, kuram, bez tam, ir darba nespējas lapa, var izdot rīkojumu, nesaskaņojot to ar mēru, kas atrodas turpat blakus?"

Šobrīd tiekot izvērtēta arī pašas domes ārkārtas sēdes gaitas atbilstība likumdošanai, jo G.Ņemcovs Daugavpils vadībai iesniedzis rīkojumu par domes ārkārtas sēdes sasaukšanu bez reģistrācijas numura.

(papildināta ar 1.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas