Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rasnačs: Laulība bija, ir un būs pamats visam

Pāriem, kuri vēlas dzīvot civillaulībā, oficiāli savas attiecības kā laulību nereģistrējot, kā arī viendzimuma pāriem jau tagad ir visas iespējas savas mantiskās attiecības sakārtot ar atbilstošu līgumu pie notāra, norāda tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA). Tādēļ, viņaprāt, papildu izmaiņas likumā nav nepieciešamas. Taču skaidrs, ka laulātajiem tiesību un pienākumu būs vairāk.

Atbildot uz jautājumu par viendzimuma pāru iespējām sakārtot savu attiecību mantisko pusi, ministrs Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma pirmdien norādīja, ka jau tagad šādas iespējas ir - var gan slēgt līgumus, kas attiecas uz mantošanas tiesībām, gan tos, kas skar iespējamo kopīgo mantu. "Nav nekādu problēmu. Šīs problēmas pārspīlē cilvēki, kuri nezina, ka šādas iespējas ir. Un nav vajadzīgs ieviest publiski kaut ko tādu, kas ir pretrunā ar Satversmes 110. pantu, kurā ir skaidri noteikts, ka laulība ir  savienība starp vīrieti un sievieti," uzsvēra Rasnačs.

Tāpat šādas iespējas ir arī pāriem, kuri dzīvo kopā, taču gluži vienkārši savas attiecības kā laulību nav reģistrējuši. Tomēr jāatceras, ka valsts šāda veida attiecības nekad neaizsargās tik daudz, cik aizsargā laulāto tiesības, jo laulātajiem valsts nosaka arī lielākus pienākumus.

"Laulības bija, ir un būs pamats visam," piebilda Rasnačs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā līdz ar vairākiem notikumiem uzvirmoja diskusija par nepieciešamo tiesisko regulējumu visa veida partnerattiecībām. Nedēļas sākumā tiesa noraidīja Zolitūdes traģēdijā bojāgājušā glābēja civilsievas prasību par civillaulības fakta konstatēšanu, savukārt nedēļas beigās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) nāca klajā ar paziņojumu par savu netradicionālo orientāciju, izsaucot ar to viedokļu vētru publiskajā telpā.

Top komentāri

Ras-načam
R
Lai ministram stiprs mugurkauls un nepieļauj amorāliem pagrimušiem ļautiņiem grozīt Satversmi!
Rasnača kungs ,lai Dievs jūs svētī
R
Paldies cienījamam Rasnača kungam par viņa godprātīgo nostāju cilvēku laulības attiecībās starp vīrieti un sievieti ,kā vienīgo savienību,kurā dzimst bērni. Paldies ,ka nostājaties Dieva patiesības pusē,kas ir vienīgā un nemainīga mūžīgi,jo vārdā tā ir ierakstīta Dieva ,mūsu Radītāja vārdā,kurš ir nemainīgs un uz mūžīgiem laikiem ierakstīts debesīs,un ,mēs godpratīgi cilvēki, apliecinām, Dieva mūsu Radītāja svēto vārdu virs zemes,kā vienīgo patiesību visiem cilvēkiem.
!
!
Latvijā noraida viendzimuma pāru īpašās pretenzijas un vajadzības, jo tās ir neveselas, kaitīgas morālei un ētikai un patērnieciskā veidā apdraud sabiedrību. Lūdzu, neprovocējiet tautu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas