Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rasnačs: No VID rotētajiem darbiniekiem veido jaunas amata vietas, būs papildu izdevumi

No Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi pārceltajām amatpersonām veidos jaunas amata vietas, kādēļ valsts budžetā būs papildu izdevumi, ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atzina tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

"Tas nozīmē, ka valdības līmenī ar premjera rīkojumu tiks pārcelti. Tas nozīmē, ka tie būs papildu izdevumi," teica Rasnačs.Rotācijas kārtībā pārceltajiem būs jāsaglabā tāds pats algas līmenis, kāds bija iepriekšējā darba vietā - mazliet lielāks par to atalgojumu, ko saņem Ieslodzījuma vietu pārvaldē. Tam nepieciešamais papildu finansējums, visticamāk, tiks ņemts no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.Rasnačam zināms, ka pieciem minētajiem darbiniekiem ir jurista augstākā izglītība un ilgstoša pieredze darbā valsts pārvaldē. Viņaprāt, šī rotācija starpresoru līmenī ļaušot mazināt riskus, kas var rasties, ilgstoši strādājot vienā konkrētā amatā.Konkrētajiem darbiniekiem, uz kuriem attieksies rotācija, būs iespēja atteikties no šī darba piedāvājuma. Tādā gadījumā viņiem darba jāmeklē citur.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus - 18 struktūrvienību vadītāji līdz 11.maijam tiks pārcelti citos VID amatos, bet vēl četri līdz 23.maijam sāks darbu ārpus VID.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas