Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reaģējot uz nenovēršamo slimnīcu pārslodzi, Latvija iesniegusi palīdzības pieprasījumu ES

Reaģējot uz nenovēršamo slimnīcu pārslodzi, Latvija iesniegusi palīdzības pieprasījumu Eiropas Savienības (ES) Civilās aizsardzības aģentūrai, šovakar vēsta TV3 ziņas.

No starptautiskās sabiedrības sākotnēji būs nepieciešams tehniskais nodrošinājums, proti, specifisks Covid-19 gultu aprīkojums, plaušu ventilatori, iespējams, arī slimnīcu gultas.

Vienlaikus ES tiek brīdināta, ka situācijas pasliktināšanās gadījumā - Latvijas pacientus vajadzēs pārvietot uz ārvalstīm un piesaistīt ārzemju mediķus.

"Pilnīgi nenovēršami līdz šī mēneša beigām hospitalizēto pacientu skaits sasniegs un pārsniegs 2000. Kritiskā spēju robeža ir 1500 - virs tā sākas smagas grūtas izvēles. Tās mūsu vajadzības šobrīd ir dažādas iekārtas ārstniecībai, kuras ir iespējams dabūt ātrāk, nekā pērkot tirgū. Tas būtu primārais bet vienlaikus mēs brīdinām ES mehānismu, ka mums varbūt nepieciešama papildus palīdzība," TV3 apliecinājis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Sliktākajā scenārijā, ja mājsēde nedos rezultātu var gadīties, ka Latvijai jālūdz palīdzība pārvietot pacientus uz kaimiņvalstīm. "Ja tās ir pārslogotas, tā varētu būt Zviedrija Vācija, brīdināsim, ka varēsim lūgt arī personāla atbalstu, mediķu brigādes," apstiprināja Pavļuts.

Veselības ministrijas prognozes liecina, ka novembra sākumā stacionāros ārstēsies ap 2200 Covid-19 pacientu. Tas nozīmē, ka nāksies pacientus šķirot, slimnīcas būs pārslogotas un vajadzēs atvērt lauka hospitāļus.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 2935 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par 23 Covid-19 pacientu nāvi.

Līdz ar lielo saslimušo skaitu aizvien strauji turpina kāpt saslimstības divu nedēļu kumulatīvais rādītājs - dienas laikā tas palielinājies no 1400,8 līdz 1463,3 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais Latvijā reģistrētais rādītājs.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas