Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reirs sola mikrouzņēmumu nodokļa pilnveidošanu analizēt nākamā gada sākumā

Mikrouzņēmumu nodokļa likme nākamgad tiks paaugstināta, kā plānots līdz šim, taču nākamā gada 1.ceturksnī situācija ar šo nodokli tiks analizēta un tiks piedāvāti risinājumi, kā tas paredzēts valdības deklarācijā, šodien pēc valdību veidojošo partiju koalīcijas sēdes informēja finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība). 

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA sacīja, ka šonedēļ vērtēšanai Saeimas komisijās varētu tikt nodots Ekonomikas ministrijas piedāvājums, kur arī par to tiks diskutēts. 

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī Saeima pieņēma grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz pakāpeniski palielināt mikrouzņēmumu nodokli, sākot no 2015.gada, kamēr 2017.gadā tas sasniegs 15%. 2015.gadā paredzēts ieviest mikrouzņēmumu nodokļa likmi 11% apmērā, 2016.gadā - 13%, bet no 2017.gada - 15% apmērā. Likums paredz palielināt mikrouzņēmumu nodokli mikrouzņēmumiem ar apgrozījumu virs 7000 eiro. Šis lēmums izraisījis uzņēmēju neapmierinātību. 

Koalīcija šodien diskutēja par Ekonomikas ministrijas (EM) piedāvājumu saglabāt mikrouzņēmumu nodokļa likmi 9% apmērā visiem šī nodokļa maksātājiem to saimnieciskās darbības pirmajos trīs gados. 

EM arī rosina mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kuru gada apgrozījums pārsniedz 7000 eiro, sākot ar saimnieciskās darbības ceturto taksācijas gadu, noteikt mikrouzņēmumu nodokļa likmi 12% apmērā. Ministrijā skaidroja, ka, paaugstinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi līdz 12%, tiktu palielināts šī nodokļa maksātāju darbinieku sociālais nodrošinājums, tādējādi pietuvinot maksātāju faktiski veiktās sociālās iemaksas uz vienu darbinieku mēnesī tam sociālo iemaksu apjomam, ko veic mikrouzņēmumu nodokļa statusam atbilstoši uzņēmumi vispārējā nodokļu maksāšanas kārtībā. EM piebilda, ka nodokļu maksātāju, kas atbilst mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja kritērijiem, bet darbojas vispārīgajā nodokļu maksāšanas režīmā, nodokļu slogs (nomaksātie nodokļi pret apgrozījumu) 2013.gadā bija tikai 10,1%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas