Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rēzeknes mērs: Šobrīd galvenais ir par jebkuru cenu sekmēt karadarbības izbeigšanu Ukrainā

Galvenais ir par jebkuru cenu sekmēt karadarbības izbeigšanu Ukrainā, jo tās rezultātā šajā valstī ik dienas bojā iet desmitiem un pat simtiem iedzīvotāju, atzina Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (Saskaņas centrs).Vai tā būtu valdība, Saeima, fiziskas vai juridiskas personas, svarīgi ir nedarīt neko tādu, kas situāciju Ukrainā vēl vairāk pasliktinātu, uzsvēra Rēzeknes mērs.

Tas, kādā veidā un kāda informācija parādās dažādu valstu masu saziņas līdzekļos par notikumu attīstība Ukrainā, pēc Bartaševiča domām liecina par to, ka konfliktā iesaistītās puses aktīvi pielieto arī informatīvā kara paņēmienus, neatklājot patieso informāciju, sniedzot puspatiesību vai izplatot atklātus melus."Tas, ka gan Krievija, gan ASV lielu uzmanību velta sabiedrības viedokļa veidošanai, patiesībā ir labi. Ja abas minētās puses rīkotos, atstājot sabiedrības viedokli novārtā, būtu skaidrs, ka sabiedrība šo konfliktu nekā nevar ietekmēt," norādīja Bartaševičs.Komentējot nesen SKDS veikto aptauju rezultātus, kuru gaitā aprēķināts, ka sevi par Latvijas patriotiem uzskata 64% Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju, kuri pēc tautības nav latvieši, kamēr 22% nelatviešu ir pretējs viedoklis, Rēzeknes mērs atzina, ka šādi aptaujas rezultāti ir tikai normāli."Domāju, ka, veicot aptaujas pat mononacionālās valstīs, būs pietiekami daudz tādu cilvēku, kas nebūs apmierināti valstī esošo kārtību un nepozicionēs sevi kā šīs valsts patriotus," teica Bartaševičs.Rēzeknes mērs uzskata, ka nospiedošais vairākums Latvijas iedzīvotāju jūtas piederīgi šai valstij un ir tās patrioti. "Nebūtu pareizi uzskatīt, ka cilvēks, kurš dzīvo Latvijā un nerunā latviski, nav šīs valsts patriots. Tāpat nebūtu pareizi uzskatīt, ka nepatrioti ir tie cilvēki, kas varbūt neatbalsta valdības un Saeimas pieņemtos lēmumus un nosauc sevi par nepatriotiem. Daudzi no tā saucamajiem nepatriotiem mīl savas ģimenes, savas pilsētu, savu dzimteni un nekur nevēlas braukt. Patiesībā gandrīz visi, kas pašreizējos apstākļos dzīvo un strādā šajā valstī, ir tās patrioti," norādīja Bartaševičs.Valsts kancelejas pasūtītās aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa Latvijā dzīvojošo mazākumtautību iedzīvotāju saistībā ar Ukrainas un Krievijas konfliktu nav ne vienas, ne otras valsts pusē. SKDS veiktās aptaujas _Piederības sajūta Latvijai _rezultāti atklāj, ka ne Krieviju, ne Ukrainu neatbalsta 41% aptaujāto, 36% ir Krievijas pusē, bet 15% - Ukrainas pusē.Vaicāti, vai atbalsta Krievijas bruņoto spēku izmantošanu Ukrainā, kopumā 29% atzinuši, ka atbalsta, bet 45% bijuši pretējās domās. Savukārt attieksmē pret Krievijas medijos publiskoto informāciju par notikumiem Ukrainā ir pretēja situācija - kopumā 43% uzskata, ka notikumi tiek atspoguļoti objektīvi, bet 36% aptaujāto šķiet, ka informācija ir neobjektīva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas