Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rezerves karavīriem pagarinās laika periodu veselības stāvokļa pārbaudei

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Aizsardzības ministrijas ierosinājumu pagarināt laika periodu rezerves karavīra veselības stāvokļa pārbaudei no 15 līdz 90 dienām pirms iesaukšanas uz kārtējām vai pārbaudes militārajām mācībām.

Tāpat apstiprinātie normatīvie akti paredz iespēju noteiktos gadījumos veselības stāvokļa pārbaudi neveikt, tā vienkāršojot rezerves karavīra iesaukšanu uz militārajām mācībām. Vienlaikus noteikts, ka rezerves karavīriem, kuriem netiks veikta veselības stāvokļa pārbaude, tajā skaitā psihiatriskā pārbaude, būs aizliegts iesaistīties lauka taktiskajās mācībās, un uz mācību uzdevumu izpildes laiku viņiem netiks izsniegts dienesta šaujamierocis.

Militāro mācību pieredze rāda, ka bieži ir gadījumi, kad rezerves karavīrs mācību laikā netiek iesaistīts lauka taktiskajās mācībās, bet gan pilda dažādus mācību uzdevumus, piemēram, štābā, kur karavīrs mācību laikā netiek pakļauts fiziskai slodzei.

Tāpat, attīstoties tehnoloģijām, palielinās iespējas organizēt rezerves karavīram nepieciešamo iemaņu un zināšanu atjaunošanu un uzturēšanu attālināti, piemēram, noklausoties lekcijas, apgūstot teorētiskas zināšanas un izpildot zināšanu pārbaudes testus. Šādos gadījumos veikt veselības stāvokļa pārbaudi nav nepieciešams, tā ietaupot gan rezerves karavīra laiku, gan medicīniskās pārbaudes komisijas resursus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas