Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgā uz AB dambja tiks izbūvēts 60 metrus augsts monumentāls Latvijas karogs

Rīgas domē notikušajā domes un biedrības Latvijas karogs kopīgi rīkotajā sanāksmē nolemts 60 metrus augsto un 20×10 metrus lielo Latvijas karogu Rīgā izbūvēt uz AB dambja, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Biedrības Latvijas karogs valdes priekšsēdētājs un projekta idejas autors Rihards Kols pauda gandarījumu un prieku par Rīgas domes pretimnākšanu un vēlmi sadarboties šajā projektā. "Monumentāls Latvijas karogs Rīgas krustcelēs būs izcila dāvana un veids, kā godināt Latvijas valsts simtgadi, un iedzīvotāji, sagaidot simtgadi, varēs ar lepnumu redzēt mūsu likteņupes Daugavas vidū plīvojam mūsu valsts nozīmīgāko simbolu," pauda Kols.

Tikmēr Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) norādīja, ka vieta šādam objektam izvēlēta atbilstoša. "Protams, pašvaldībai būs jādomā, ko iesākt ar karogu, piemēram, 18.novembra salūta laikā, vai arī jādomā par salūta pārnešanu uz citu vietu," sprieda Rīgas domes priekšsēdētājs.

Paredzēts, ka darbs pie karoga masta izbūves tiks sākts 2016.gada janvārī, un plānots, ka tas ilgs aptuveni līdz gada beigām. Pēc karoga masta izbūves tas tiks nodots pilsētas īpašumā, kura tad veiks visus apsaimniekošanas un uzturēšanas darbus.

Latvijas karogs ir unikāls ilgtermiņa projekts - līdz Latvijas simtgades sagaidīšanai 2018.gadā iecerēts valstij simboliskās, labi pārredzamās un nozīmīgās vietās Rīgā un Latvijas novadu centros izvietot monumentālus Latvijas karogus. Projekta realizācijā galvenokārt tiek iesaistīta sabiedrība, kā arī eksperti, atbildīgās valsts un pašvaldību institūcijas, aicinot atlasīt labākās un piemērotākās vietas karogu izvietošanai gan Rīgā, gan Latvijas reģionos.

Līdz Latvijas simtgadei iecerēts uzstādīt vairākus lielizmēra karogus vairākās valsts pilsētās, kā arī novados un pašvaldībās.

Top komentāri

ērce
ē
Atbalstu! Vēl vienu lielu Latvijas karogu vajag blakus Okupācijas piemineklim.
Patiess prieks!
P
Patiess prieks! Cik nācies ceļot pa pasauli, it visur cilvēki lepojas ar savu karogu. Ar kuģi vai jahtu tik tuvojoties pirmajai saliņai pirms sauszemes, kāds jau izkāris valsts karogu. Latvija līdz šim bija skumjš izņēmums. Tādēl atbalstu Milzu karogu arī Daugavas grīvā, lai ceļinieki zina, kurā krastā gatavojas piestāt. Lūdzu! PS> Cieņa pret savu zemi, valtsi un nāciju sākas ar simbolu cienīšanu. Tie, kas te vīzdegunīgi vaukšķ, būs pirmie, kas par desas šķēli pārdos dzimeteni, kaut vai nobalsojot par zaglīgo kremlinu Nilu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas