Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +19 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Rīga - Ventspils vilcienu satiksme daļēji tiks aizstāta ar autobusiem

No šā gada 19.oktobra darba dienās vilciena satiksme maršrutā  Rīga – Ventspils – Rīga tiks aizstāta ar autobusu pārvadājumiem. Vilciens turpinās kursēt piektdienās un svētdienās no Rīgas uz Ventspili, bet sestdienās un pirmdienās no Ventspils uz Rīgu, saskaņā ar esošo kustības sarakstu, informē Autotransporta direkcija.

Samazinoties pasažieru skaitam un ņemot vērā valsts dotāciju samazinājumu sabiedriskā transporta jomā, konkrētajā virzienā  darba dienās par lietderīgāku ir atzīti pārvadājumi ar autobusiem. Turpmāk darba dienās vairāki starppilsētu autobusi pieturēs arī Stendē un citās apdzīvotās vietās.

Pēc Autotransporta direkcijas informācijas, tādējādi tiek novērsta situācija, ka vienā virzienā ar nebūtisku laika nobīdi un nenozīmīgām atšķirībām biļešu cenās un komforta līmenī kursē divi dažādi sabiedriskā transporta veidi ar nelielu pasažieru piepildījumu.

Autotransporta direkcija līdz šā gada beigām ietaupīs 84,99 tūkstošus latu. Tas esot nepieciešams valsts budžeta dotācijas samazinājumu dēļ sabiedriskā transporta pakalpojumu jomā no 74,4 milj. uz 66,9 milj. latu. Budžeta dotāciju plānots samazināt arī 2010. gadā, tāpēc paredzamie pārvadājumu pārplānošanas pasākumi radīsšot pozitīvu ietekmi uz nākamā gada bilanci.

Lēmums par vilciena reisu aizstāšanu ar autobusu reisiem pieņemts sarunās ar Ventspils novada domi, Talsu novada domi un Stendes pilsētas pārvaldi, norāda Autotransporta direkcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas