Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi glābj dzīvību pacientam ar smagu ķermeņa atdzišanu

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Rīgas Austrumu slimnīcas) mediķu komandai izdevies glābt dzīvību kādam pacientam, kuram, ilgstoši uzturoties ārpus telpām, bija iestājusies smaga hipotermija jeb ķermeņa atdzišana. Šobrīd vīrietis pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas stacionāru jau ir atstājis.

Aptuveni 50 gadus vecais vīrietis slimnīcā tika nogādāts no ielas. Viņa ķermeņa temperatūra bija nokritusies līdz 22 grādiem pēc Celsija skalas, kas pēc mediķu vērtējuma ir smaga hipotermija un apdraud cilvēka dzīvību, jo normāla ķermeņa temperatūra ir 37 grādi.

Pacienta glābšanā tika iesaistīta Rīgas Austrumu slimnīcas mediķu komanda sākotnēji Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, tad Intensīvās terapijas klīnikā un pēc divām dienām pacients ārstēšanos turpināja stacionāra Gaiļezers Iekšķīgo slimību klīnikā.

Rīgas Austrumu slimnīcas mediķi pacientam veica dažādas intensīvās terapijas pasākumus un monitorēja sirdsdarbība. Pēc sešām dienām pacienta veselības stāvoklis bija tiktāl uzlabojies, ka viņš no Rīgas Austrumu slimnīcas tika izrakstīts.

Mediķi brīdina, ka, iestājoties aukstam laikam, uzturoties ārpus telpām vai neapsildītās telpās, ir jāuzmanās no ķermeņa atdzišanas, īpaši siltuma zudumu var paātrināt alkohola lietošana.

Hipotermija iestājas, kad ķermeņa temperatūra ir samazinājusies par diviem grādiem, un cilvēks tad izjūt drebuļus. Būtiskāka atdzišana var izraisīt nopietnus veselības traucējumus. Visjūtīgākie orgāni hipotermijas gadījumā ir sirds un smadzenes, tāpēc cilvēkam var būt sirds ritma traucējumi un apziņas nomākums.

Iestājoties vēsākam laikam, cilvēki nereti gūst arī apsaldējumus. Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāra Biķernieki Apdegumu centrā ar dažāda smaguma ekstremitāšu apsaldējumiem ik nedēļu vēršas ap desmit pacienti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas