Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas būvvaldei būs atkārtoti jāizvērtē Okupācijas muzeja pārbūves iecere

Rīgas pilsētas būvvaldei būs atkārtoti jāvērtē VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) iecere par Okupācijas muzeja pārbūvi un jāsniedz detalizētāks skaidrojums par iepriekš izdarītajiem secinājumiem, kad tika lemts neizsniegt būvatļauju, tā, izskatot VNĪ sūdzību, lēma Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Kā aģentūru LETA informēja departamentā, Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, īstenojot būvniecības tiesiskuma uzraudzības funkciju, kā Rīgas pilsētas būvvaldes augstāka iestāde izskatīja VNĪ apstrīdēšanas iesniegumu par Rīgas pilsētas būvvaldes lēmumu, kas tika pieņemts, vērtējot Okupācijas muzeja rekonstrukcijas ieceri.

Rīgas pilsētas būvvalde bija secinājusi, ka par objektu Okupācijas muzeja rekonstrukcija, Latviešu strēlnieku laukumā 1, Rīgā sniegts negatīvs Rīgas pilsētas arhitekta atzinums, līdz ar to nav iespējams izdot būvatļauju un veikt atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi.

Lai izslēgtu jebkādas šaubas un risku par iespējamu tiesību aizskārumu procesā iesaistītajām personām, departaments, izskatot konkrētās lietas apstākļus, ņēma vērā ne tikai VNĪ 2015.gada 11.maijā būvvaldē iesniegto būvniecības ieceri, bet visu tiesisko un faktisko apstākļu kopumu administratīvajā lietā kopš 2007.gada.

Līdz ar to, vērtējot būvvaldes pieņemto lēmumu kopumā, departaments konstatēja, ka būvvalde ir realizējusi Administratīvā procesa likumā noteiktās tiesības, iegūstot pietiekami daudz informācijas lēmuma pieņemšanai, tomēr varētu sniegt detalizētāku izvērtējumu par visiem atļaujošajiem vai aizliedzošajiem būvniecības aspektiem.

Ņemot vērā konstatētos apstākļus, departaments secināja, ka būvvaldei nepieciešams atkārtoti vērtēt ieceri un sniegt detalizētāku skaidrojumu par izdarītajiem secinājumiem. Tāpēc departaments pieņēma lēmumu administratīvās lietas materiālus par būvniecības ieceri Latviešu strēlnieku laukumā nosūtīt atpakaļ būvvaldei.

Jau ziņots, ka VNĪ apstrīdējusi Rīgas pilsētas būvvaldes 2016.gada 20.janvāra lēmumu par atteikumu būvatļaujas izsniegšanai būvniecības iecerei Padomju okupācijas muzeja rekonstrukcijai Latviešu strēlnieku laukumā 1. VNĪ, pamatojoties ar Administratīvā procesa likumu normām, lūdza Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu atcelt Rīgas pilsētas būvvaldes 2016.gada 20.janvāra lēmumu un uzlikt par pienākumu Rīgas pilsētas būvvaldei izdot būvatļauju.

Top komentāri

kas tur ko vērtēt
k
Nedrīkst cūkot Vecrīgu. Īvāna demagoģija nav arguments
VVZ
V
Birkerts jau in nolicis kluci Daugavas kreisajā krastā, un nevajadzētu viņam atļaut to darīt arī labajā.
brīvs cilvēks
b
Ir labi, ka zna vēsturi. Bet ir slikti, ka vēlas dzīvot tajā, atceroties un visu laiku atgādinot un liekot atgriezties atkal un atkal pagātnes situācijā. Karš nevar beigties, ja kāds visu laiku atgādina kā viņš uzvarēja, tādēļ jūs esat atkarīgi no manis, vai arī visu laiku atgādinot citiem, kā jūs mūs tur mocījāt. Tie ir ieroči abām pusēm, lai uzturētu konfliktu. Kara cirvji ir jānorok abām pusēm gan uzvarētājam, gan zaudētājam, abām pusēm ir jāpiedod, lai rīt varam dzīvot mierā. Diemžēl mēs to vēl joprojām nespējam paaudzēs un dzīvojam karodami viens pret otru.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas