Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas dome atliek jautājuma skatīšanu par atkritumu apsaimniekošanas noteikumiem

Balsoties uz Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta viedokli, Rīgas dome šodien negaidot atlika saistošo noteikumu izskatīšanu, kuri turpmāk regulētu atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, noskaidroja aģentūra LETA.

Šodien pēc pārtraukuma atsākot sēdi, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) paziņoja, ka pārtraukuma laikā saņēmis iesniegumu no Mājokļu un vides departamenta direktora Anatolija Aļeksejenko, kurā viņš aicina atlikt saistošo noteikumu izskatīšanu.

Pēc Aļeksejenko paustā, šodien notikusi pašvaldības pārstāvju un SIA Getliņi EKO mutvārdu viedokļa uzklausīšana, klātesot visiem Konkurences padomes (KP) locekļiem, kuri mutiski apliecinājuši, ka 

lēmums par pagaidu noregulējumu - piemērot aizliegumu slēgt iedzīvotājiem līgumus ar AS Tīrīga vai nē - sagaidāms turpmāko divu nedēļu laikā, proti, līdz 15.septembrim.

"Līdz ar to uzskatām, ka saistošo noteikumu izskatīšana nav lietderīga," paudis Aļeksejenko, norādot, ka neatkarīgi no pieņemamā KP lēmuma satura - aizliegt vai neaizliegt noslēgtā koncesijas līguma izpildi - līdz 15.septembrim nav iespējams nodrošināt saistošo noteikumu projekta spēkā stāšanos. 

Līdz ar to dome šo jautājumu no darba kārtības izslēdza.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Mājokļu un vides departamenta direktora vietniece Kristīne Ermansone, līdz 15.septembrim nodrošināt noteikumu spēkā stāšanos nevarētu, jo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nepaspētu tos izskatīt un saskaņot.

Pēc viņas teiktā, ja gadījumā KP nepiemēros aizliegumu slēgt iedzīvotājiem līgumus ar AS Tīrīga un jaunie saistošie noteikumi nebūs stājušies spēkā, tad 15.septembrī Tīrīga sāks darbu, balstoties uz veco noteikumu bāzes, kamēr netiks pieņemti jaunie noteikumi.

Ja gadījumā aizliegums tomēr piemērots tiks, departaments ārkārtas situācijā sludinās sarunu procedūru, kurā meklēs uzņēmumu, kurš uz pagaidu laiku nodrošinās atkritumu izvešanu pilsētā. Pēc Ermansones teiktā, arī AS Tīrīga varēs šajā sarunu procedūrā piedalīties.

Jau ziņots, ka šodien domes sēdes sākumā opozīcijas partijas vairāk nekā stundu centās argumentēt, kādēļ šis jautājums no darba kārtības būtu jāizslēdz, taču koalīcijas vairākums nobalsoja "par" jautājuma skatīšanu.

30.jūlijā KP paziņoja, ka par iespējamu ES dibināšanas līguma pārkāpumu ierosinājusi pret Rīgas domi un Getliņi EKO pārkāpuma lietu, kas varētu arī noteikt pagaidu noregulējumu par līguma pārslēgšanas iesaldēšanu.

Tikmēr dome, neraugoties uz KP darbībām, neplāno apturēt apsaimniekotāju līgumu slēgšanu ar akciju sabiedrību Tīrīga.

 

Top komentāri

haha
h
5.septembrī Tīrīga sāks darbu, balstoties uz veco noteikumu bāzes, kamēr netiks pieņemti jaunie noteikumi. Bet tieši vecie noteikumi ir tie, kuri nodrošina Tīrīgai papildus peļņu, jo paredz tikai konteinatru izvešanu ne mazāk kā 2x mēnesī. Tieši to, pret ko protestē iedzīvotāji. Viens deputāts kop[ā ar saviempartijbiedriem, iespējams, lobējot savus draugus, apčakarē visu RD.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas