Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Rīgas dome vērtēs, vai atļaut NA mītiņu vienuviet ar Saskaņas rīkoto piketu

Rīgas domes izpilddirektors vēl vērtēs, vai atļaut nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) rīkot mītiņu tajā pat laikā un vietā, kur savu pasākumu kā pirmā pieteikusi partija Saskaņa, aģentūrai LETA norādīja izpilddirektora pārstāve Aira Šmelde.

Nacionālās apvienības protesta laikā plānots paust viedoklis, ka Rīgas mēram Nilam Ušakovam (Saskaņa) saskaņā ar Rietumeiropas demokrātijas principiem ir jāatkāpjas no amata, kamēr Saskaņas akcijā, gluži pretēji, tiks pausts atbalsts Ušakovam.

NA Rīgas nodaļas pārstāvis Edvards Ratnieks aģentūrai LETA norādīja, ka pasākuma pieteikums domē iesniegts šodien un plānots, ka tajā piedalīsies 1000 cilvēki. Pasākums plānots Rātslaukumā, no plkst. 12 līdz 15.

Tikmēr Šmelde norādīja, ka patlaban izpilddirekcija no NA pasākuma pieteikumu saņēmusi nav, taču tiklīdz tas notiks, izpilddirektors konsultēsies ar tiesībsargājošajām iestādēm par to, vai abu pasākumu norise ir saskaņojama.

Likums "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" nosaka, ka pēc pieteikuma saņemšanas pašvaldībai jāpārliecinās, vai pasākums netraucēs iepriekš pieteiktus citus publiskus pasākumus, sapulces, gājienus vai piketus, neradīs būtiskus transporta vai gājēju kustības traucējumus, kā arī neapdraudēs citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību vai tikumību.

Kā ziņots, Rīgas domi atkārtoti "sašūpoja" korupcijas skandāls pašvaldības uzņēmumā Rīgas satiksme. Veicot procesuālās darbības, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veica kratīšanu Rīgas mēra kabinetā un dzīvesvietā.

Ušakovs pēc kratīšanām no amata atkāpties negrasās, jo viņam nekāds statuss šajā procesā piemērots neesot un viņš neesot veicis nekādas nelikumīgas darbības. Saskaņa paudusi viedokli, ka notikušās kratīšanas esot politiska izrēķināšanās.

Tikmēr opozīcija jau iesniegusi pieprasījumu par domes ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai atkārtoti rosinātu Ušakova nomaiņu Rīgas mēra amatā.

Top komentāri

Baltu dūre
B
ka nesanāk kā Gdaņskā !
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Krievu fašistiem sen būtu jāsaprot ka latvieši vienmēr uzvarēs !
Bet !
B
Neesmu Saskaņas fans. Bet, atgādināšu, ka tika strikti aizliegti pretēju viedokļu mītiņi pie Brīvības pieminekļa, kad infantīlie "nacionāļi" taisīja šovu. Šie bija pirmie un citus, tajā dienā klāt, pie teikšanas, nelaida. Pareizi arī darīja. Tagad kārta būtu tiem, kas pieteicās pirmie. Obligāti 13 janvāra "nekārtības" vajag iniciēt ? Tak jau nē. Vienalga, tas ir tikai un vienīgi "nacionāļu" kārtējais šovs. Pēc tam "nacionāļi'" atkal ielīdīs kaktā, klusēs un lūkos pie biezas ikru šķēles tikt klāt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas