Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas domes komiteja atbalsta Baraņņika darbību vairākos pašvaldības amatos

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien atbalstīja Rīgas domes lēmumprojektu, kas atļauj savienot vairākus amatus Rīgas pašvaldības amatpersonai Vadimam Baraņņikam (Saskaņa).

Lēmumprojektu neatbalstīja domes opozīcija.

Baraņņikam atļauts savienot Rīgas brīvostas valdes locekļa amatu ar Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāja amatu, Rīgas domes Zvejniecības licencēšanas komisijas locekļa amatu, Rīgas domes Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisijas priekšsēdētāja amatu un Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes locekļa amatu.

Tāpat Baraņņikam atļauts savienot Rīgas brīvostas valdes locekļa amatu ar pilnvarojuma - pārstāvēt Rīgas pilsētas pašvaldību biedrības "Latvijas Pašvaldību savienība" kongresā un domē - izpildi.

Kā informēja domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina, domes juristi, izvērtējot interešu konflikta varbūtību, Baraņņikam darbojoties visos šajos amatos, šādus riskus nekonstatēja.

Rīgas domes opozīcija izteica neizpratni, kādēļ šis jautājums tiek lemts tikai tagad, kad Baraņņiks jau vairākus mēnešus darbojas minētajos amatos - bez domes atļaujas par amatu savienošanu, kas faktiski nozīmējot normatīvu pārkāpumu.

Kā norādīts lēmumprojektā, atbilstoši likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" vispārīgajam regulējumam amatpersona pati ir atbildīga par interešu konflikta nepieļaušanu un valsts amatpersonas ētikas normu ievērošanu, tāpēc, neraugoties uz kompetentās institūcijas - Rīgas domes - doto atļauju savienot amatus, Baraņņikam ir pienākums jebkurā brīdī izvērtēt interešu konflikta iespējamību un rīcības atbilstību amatpersonas ētikas normām, ja, pildot kādu no minētajiem amatiem, pastāv iespēja, ka viņš var nonākt interešu konflikta situācijā.

Gala lēmums šajā jautājumā vēl jāpieņem Rīgas domei.

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

    Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas