Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Rīgas pils bēniņos atrasti izsmēķi un tukši ugunsdzēšamie aparāti

Ugunsgrēkā stipri cietušās Rīgas pils bēniņos esot atrasti arī cigarešu izsmēķi un divi tukši ugunsdzēšamie aparāti, otrdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, pašlaik izmeklētāji izskatot trīs versijas par postošā ugunsgrēka cēloņiem Rīgas pilī, tostarp ugunsnelaimi saistot ar pils bēniņos atrastajiem cigarešu izsmēķiem.

Saskaņā ar citu versiju aizdegšanos izraisījuši bojājumi elektrības vados vai pieslēgumos. Tomēr kā reālākā un ticamākā versija tiekot uzskatīta būvdarbu strādnieku darbošanās ar tā saukto fleksi jeb leņķa slīpmašīnu - esot zāģējuši ventilācijas caurules un dzirksteles varēja iekrist sausajos materiālos, norāda "Panorāma".

Atrastie divi tukšie ugunsdzēšamie aparāti varētu liecināt par to, ka aizdegšanos viņi centušies apslāpēt pašu spēkiem.

Būvdarbu veicējiem un uzraugiem joprojām neesot skaidrs, kas varēja izraisīt ugunsgrēku Rīgas pilī. Būvnieki līdz ekspertu slēdzienam no komentāriem atturas.

Savukārt policija atgādina, ka sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu un notiek izmeklēšana. Patlaban papildu informāciju policija nesniegšot.

Jau ziņots, ka ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, visvairāk cietusi Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis.

Ugunsgrēks varētu būt izcēlies Kastelas daļā. Ugunsgrēkā ir daļēji cietušas Kastelas daļas, austrumu piebūves daļas un priekšpils daļas bēniņu, jumta konstrukcijas. Visvairāk ir cietusi Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis.

Tāpat ugunsgrēka radīti bojājumi ir Svētku zāles jumta daļā. Pārējās telpas ugunsgrēks nav skāris, bet konstrukcijas ir samērcētas dzēšanas procesā.

Kopumā uguns nopostījusi pili 3200 kvadrātmetru platībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas