Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas pils par VNĪ līdzekļiem tikusi pie pagaidu jumta

Pagaidu jumts Rīgas pilī, arī virs Konventa daļas, ir izbūvēts un patlaban tiek nostiprinātas savienojumu vietas, portālu Dienu.lv informēja pilnsabiedrības SBRE pārstāve Mārīte Straume.

"Jumtu konstrukcijas tika izbūvētas jau pagājušajā piektdienā, taču jumta pārklāšanu apgrūtināja stiprais vējš un darbi tika turpināti un pabeigti brīvdienās. Ir arī pabeigtas pagaidu jumta konstrukcijas virs Svētku zāles, tajā ir nostiprināti visi vēsturiskie gleznojumi un pie tiem strādā restauratori. Ugunsgrēka skartās telpas ir atbrīvotas no izdegušajiem gruvešiem, kas attiecīgi ir sašķiroti," stāstīja M.Straume.

Kad tiks sākta pastāvīgā jumta izbūve pagaidām nav zināms. Būvnieku pārstāve norādīja, ka tas tiks darīts, tiklīdz no Rīgas pils apsaimniekotāja Valsts nekustamajiem īpašumiem (VNĪ) tiks saņemts saskaņots projekts. "Atkarībā no projekta konfigurācijas darbus varētu veikt divu līdz trīs mēnešu laikā," atzina M.Straume.

Ugunsgrēka seku likvidēšanas darbus un pagaidu jumta izbūve izmaksājusi 220 000 latu, šie izdevumi segti no VNĪ budžeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas