Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Rinkēvičs: Turpmāka ES un Lielbritānijas sadarbība ir abu pušu interesēs

Turpmāka Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sadarbība ārējā, drošības un aizsardzības politikā ir abu pušu interesēs, piedaloties ES Vispārējo lietu padomes un Vispārējo lietu padomes 50.panta formāta sanāksmēs Briselē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Diskusijā par likuma varu Polijā Rinkēvičs aicināja Eiropas Komisiju (EK) un Poliju turpināt atvērtu un konstruktīvu dialogu, lai rastu risinājumu un sasniegtu progresu sarunās. "Dialogs ir vispiemērotākais formāts jautājumu risināšanai ES. Tāpat kā līdz šim, Latvija aicina EK un Poliju uz atvērtu un konstruktīvu dialogu, lai rastu progresu sarunās par likuma varu Polijā," norādīja ārlietu ministrs.

Savukārt Vispārējo lietu padomes sanāksmē 50.panta jeb 27 ES dalībvalstu formātā ārlietu ministrs pozitīvi novērtēja EK konstruktīvo un pragmatisko pieeju sarunās ar Lielbritānijas amatpersonām, vienlaikus paužot nožēlu par skaidras pozīcijas trūkumu no Lielbritānijas puses.

"Skaidra Lielbrtiānijas pozīcija palīdzētu labāk sagatavoties marta Eiropadomei, bet neskatoties uz tās trūkumu, līdz šim izstrādātie dokumenti un vadlīnijas ir pietiekams pamats, lai nākammēnes varētu izstrādāt kvalitatīvu nākotnes attiecību ietvaru," atzīmēja Rinkēvičs.

Kā īpaši būtisku nosacījumu pārejas periodam un nākotnes attiecībām ar Lielbritāniju ministrs minēja nepieciešamību nodrošināt iespējami ciešu sadarbības modeli ārējā, drošības un aizsardzības politikā. "Turpmāka ES un Lielbritānijas sadarbība ārējā, drošības un aizsardzības politikā ir abu pušu interesēs. Tāpat ļoti būtiski ir saglabāt vienotību 27 ES dalībvalstu starpā," uzsvēra ministrs.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2018.gada pirmajā pusgadā tās vada ES Padomes prezidējošā valsts Bulgārija.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes ES 27 dalībvalstu sastāvā (50. panta formātā) tiek izskatīti jautājumi, kas saistīti ar Lielbritānijas izstāšanās no ES sarunu procesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas