Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ronis gatavojas aizbraukt no Latvijas

Visdrīzāk jau martā ir gaidāmas plašākas pārbīdes valdībā. Pēc satiksmes ministra Aivja Roņa demisijas, savu iespēju palielināt ietekmi saskatījusi Nacionālā apvienība, kurai ir neproporcionāli mazs ministru skaits pret vietu skaitu Saeimā, svētdien vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Konsultācijas par pārmaiņām valdībā notiek uz pašvaldību vēlēšanu kampaņas fona. Iespējams, tieši vēlēšanu tuvums saasināja bezpartejiskā Roņa attiecības ar Vienotību un valdības vadītāju Dombrovski kapitālsabiedrību vadītāju atalgojuma jautājumā. Šo aspektu Ronis min kā būtiskāko iemeslu, kādēļ amatu pametis. Vēl viens iemesls ir tas, ka mazinājusies Dzintara Zaķa ietekme politikā. Zaķi Vienotība bija nozīmējusi par satiksmes ministrijas politisko pārraugu. Esot bijušas vairākas situācijas, kad ministrs nav sapratis, kam viņam jāprasa politiskais padoms, jo citu deputātu domas atšķīrušās no Zaķa un premjera viedokļa, vēstīja raidījums.

Otrkārt, redzējis, ka valdības vadītājam Dombrovskim piemīt tendence vairot savu popularitāti uz padoto rēķina. Pēc Roņa domām, Dombrovskis nepelnīti apsmējis Žaneti Jaunzemi – Grendi par braucienu uz Austrāliju, Edmundu Sprūdžu par Lemberga atlaišanas rīkojumu un Robertu Ķīli situācijā, kad viņam nepatikšanas sagādāja Augstākās izglītības padome. Ronis neesot vēlējies kļūt par kārtējo peramo zēnu.

Vienotības attieksme pret algu paaugstināšanu esot pielikusi pēdējo punktu. Pirms virzīt valdībā algu paaugstināšanu, Ronis vispirms gājis uz konsultācijām pie Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājas Ilmas Čepānes. Lai arī algu paaugstināšanas likumprojekts bijis iesniegts parlamentā, Ronis no deputātes esot saņēmis solījumu Saeimā to tālāk nevirzīt un nolikt plauktā, ja par to lems valdība. Pēc tam, kad algas palielinātas un sācies skandāls, kažoks apgriezies otrādi. Ronis izsaukts uz Vienotības valdes sēdi sniegt paskaidrojumus, partija atkratījusies no atbildības. Ilma Čepāne uzskata, ka ministrs viņu piemānījis.

Ronis uzskata, ka uzņēmumu vadītāji ir pelnījuši tādu algu paaugstinājumu, kāds viņiem noteikts un Vienotības iebildumus sauc par bezatbildīgu pirmsvēlēšanu populismu.

Pēc darba valdībā Ronis plāno no Latvijas aizbraukt, taču lūdz neatklāt savu turpmāko darbavietu, jo vēl neesot parakstījis darba līgumu, vienojies par atalgojumu un sociālajām garantijām. Lieka publicitāte varot šos kritērijus iespaidot.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas