Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

RSU par 11% vairāk pirmkursnieku nekā pērn

Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) šajā akadēmiskajā gadā studijas sāks par 11% vairāk pirmkursnieku nekā pērn, informēja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Augstskolai pievienojušies vairāk nekā 2400 pirmkursnieku, tostarp 422 ārvalstu studenti, lielākoties no Zviedrijas un Vācijas.

Vēlmi studēt pamatstudiju programmās RSU šovasar pauda par 13% vairāk vietējo reflektantu nekā pērn, virknē programmu konkursam uz vienu budžeta studiju vietu sasniedzot 20 - 30 jauniešus.

Populārāko studiju programmu tops līdzinās iepriekšējo gadu vasarām - visvairāk pieteikumu saņemti programmās "Medicīna", "Māszinības", "Fizioterapija", "Psiholoģija" un "Uzturs".

Tomēr, pateicoties valsts budžeta vietām sociālo zinātņu studiju programmās, kuras šogad piešķirtas pirmoreiz RSU vēsturē, fiksēta lielāka reflektantu interese par komunikācijas, politoloģijas, ekonomikas un tiesībzinātnes studiju virzieniem.

Starp maģistra studiju programmām popularitātē nepārspēta palikusi studiju programma "Mākslas terapija", kam seko ar augstskolu RISEBA kopīgi īstenotā programma "Veselības vadība", pusotru gadu ilgā profesionālā maģistra programma "Starptautiskā mārketinga un biznesa vadība", "Tiesību zinātne" un "Sabiedrības veselība".

Tikmēr doktora studiju programmās uzņemšana vēl nav noslēgusies. Patlaban rit plānoto promocijas darbu anotāciju recenzēšana un aizstāvēšana sešās RSU īstenotajās doktorantūras studiju programmās - "Biznesa vadība un ekonomika", "Komunikācijas kultūra un multimediji", "Politikas zinātne", "Socioloģija", "Tiesību zinātne" un "Veselības aprūpe".

Starp ārvalstu studentiem tradicionāli vispopulārākās ir programma "Medicīna" un "Zobārstniecība", vienlaikus studenti uzņemti arī angliski īstenotajās studiju programmās "Starptautiskā pārvaldība un diplomātija", "Starptautiskais bizness un jaunuzņēmumu vadība", kā arī "Krievijas un Eirāzijas studijas".

Jaunuzņemtajiem 422 ārvalstu studentiem rudens semestrī pievienosies arī 38 programmas "Erasmus+" studenti. Studijas RSU šoruden sāks arī vairāki studenti no Ukrainas, kuriem augstskola nāk pretī ar studiju maksas atlaidi un cita veida atbalstu

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas