Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sabiedriskās vietās izvietotā informācija par indīgiem zirnekļiem ir viltus ziņa

Veselības inspekcija (VI) vērš iedzīvotāju uzmanību, ka sabiedriskās vietās izvietotā informācija par indīgiem zirnekļiem ir viltus ziņa un iestāde šādu informāciju nav izplatījusi.

Iedzīvotāji sociālajā tīklā Twitter publicējuši attēlus ar plakātiem uz kuriem rakstīts "Uzmanību! Indīgi zirnekļi!". Plakātos aprakstīta viltus informācija par zirnekļu invāzijas perēkļiem, norādot nepatiesu atsauci uz VI.

Inspekcija par šo gadījumu ir vērsusies Valsts policijā.

Šādos vai līdzīgos gadījumos Veselības inspekcija iesaka pārbaudīt informāciju arī savā mājas lapā.

Pašlaik par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citi speciālie dienesti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu Rīgas pašvaldības policijā uzsākta administratīvā lietvedība. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 210 eiro, bet juridiskajām personām — no 700 līdz 7000 eiro, norāda Rīgas Pašvaldības policijā.

Policija lūdz iedzīvotājus ziņot par vietām, kur plakāti izlīmēti, kā arī sniegt jebkādu informāciju, kas varētu palīdzēt identificēt plakātu autorus, zvanot uz tālruņu numuriem - 67037811 vai 110.

Savukārt Latvijas universitātes Bioloģijas fakultātes vadošais pētnieks Voldemārs Spuņģis skaidro - uzreiz var redzēt, ka plakātu veidojis cilvēks, kurš neorientējas entomoloģijā vai vēlējies apzināti maldināt. Spuņģis stāsta, ka minētais Tegenaria Agrestis Latvijā nemaz nav sastopams, taču arī tad, ja būtu, tad šī suga nav kaitīga cilvēkam. Speciālists skaidro, ka Latvijā esot sastopami divi citi Tenegaria ģints pārstāvji, taču arī tie neesot ne pat mazākajā mērā bīstami cilvēkiem, turklāt tos lielākoties iedzīvotāji nemaz nesastapts, jo šie zirnekļi medī tumsā. "Ne velti tautiskais nosaukums zirnekļiem ir "mājas svētība" – Latvija tie nevis kaitē, bet gan dara labu, proti, atbrīvo māju no kukaiņiem," stāsta speciālists.

(ziņa papildināta no 5. rindkopas)

Top komentāri

gp
g
haha, labs :)
Čiepste
Č
Indīgais zirneklis ir Pūķins.
M
M
- Tā ir viltus ziņa. Patiesībā pēc kodiena neviens nenodzīvo 2 stundas. Ha ha ha!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas