Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Sadoties rokās un pirkt pašmāju ražotāju produktus

Gaidot Ministru kabineta (MK) sēdi, kurā iepazīstinās ar informatīvo ziņojumu par to, kādus pasākumus valdība grasās īstenot, lai palīdzētu uzņēmumiem, kas cietīs no Krievijas sankcijām, biedrības Zemnieku saeima vadītāja Maira Dzelzkalēja Dienai norāda, ka patlaban vissvarīgākais būtu steidzīgi organizēt kampaņu "Izvēlies vietējo produktu".

"Šādas kampaņas jau tagad organizē visas Eiropas Savienības dalībvalstis. Visur ir ieslēgta ļoti spēcīga iekšējā tirgus aizsardzība. Masveidā tiek rīkotas kampaņas, lai cilvēki atbalstītu savus ražotājus. Tas jādara arī mums. Mēs Latvijā būtībā varam apēst visu saražoto augļu un dārzeņu sektorā," atklāja Dzelzkalēja. Viņa gan piebilda, ka šāda kampaņa diez vai atrisinās visas problēmas, bet tāpat tas būs nozīmīgs atbalsts vietējiem ražotājiem.

"Sabiedrībai ir jāsaprot - tikko tu nopērc poļu dārzeni, tu atbalsti Poliju un nokauj savējo. Šādas rīcības dēļ vietējam ražotājam vai nu būs jāsēž bez darba un mēs viņam maksāsim pabalstu, vai jābrauc prom. Katrs cents, kas atdots par vietējo kabaci vai burkānu, paliks tepat Latvijā. Tas nodrošinās to, ka mūsu ražotāji vismaz kaut kā sagaidīs nākamo gadu, lai varētu turpināt strādāt," uzsver Zemnieku saeimas priekšsēdētāja.

Patlaban sankciju dēļ neapskaužamā situācijā nonākuši piena ražotāji. Portāla Nozare.lv aptaujātie eksperti norādījuši, ka saistībā ar noteikto importa aizliegumu Latvijā sāk veidoties piena pārprodukcija, strauji krīt piena iepirkuma cena, kā arī tiek lauzti iepirkuma līgumi Lietuvā.

Visu Aļonas Zanderes rakstu lasiet otrdienas, 12.augusta, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas