Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saeima nolemj neiecelt bijušo ST priekšsēdētāju Sanitu Osipovu par Augstākās tiesas tiesnesi

Saeima šodien noraidīja lēmumprojektu par Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājas Sanitas Osipovas apstiprināšanu Augstākās tiesas (AT) tiesneses amatā.

ST Sabiedrisko attiecību un protokola nodaļas vadītāja Dita Plepa aģentūrai LETA pavēstīja, ka pašlaik plašāki komentāri no Osipovas nav iespējami, jo viņa atrodas atvaļinājumā ārzemēs. Tomēr ST pārstāve uzsvēra, ka no 21.februāra Osipova turpinās lasīt lekcijas Latvijas Universitātē.

Kā aģentūra LETA iepriekš uzzināja AT, pēc AT tiesneses jeb senatores Mārītes Zāģeres aiziešanas pensijā 15.septembrī AT jeb Senāta Civillietu departamentā radās vakanta tiesneša amata vieta.

Saskaņā ar Tieslietu padomes apstiprināto AT tiesneša amata kandidātu atlases, stažēšanās un kvalifikācijas eksāmena kārtošanas kārtību par senatora amata vakanci tiesa informēja bijušos Satversmes, starptautisko un pārnacionālo tiesu tiesnešus.

AT saņēma Osipovas pieteikumu un uzklausīja Senāta Civillietu departamenta senatoru kopsapulcē, kas nolēma kandidāti virzīt tālākai apstiprināšanai senatores amatā.

Osipova 11.februārī beidza pildīt ST tiesneses amata pienākumus. ST tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi.

Osipovai ir doktora grāds tiesību zinātnēs, pirms apstiprināšanas ST tiesneses amatā viņa bija Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesore un Tiesību teorijas un vēstures katedras vadītāja.

 

Unnāk no pilsētām

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas