Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saeimā veiks visaptverošu telpu dezinfekciju

Pēc Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam konstatētās jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 vairākās parlamenta ēkās notiks visaptveroša telpu dezinfekcija, aģentūrai LETA apstiprināja Saeima.

Saeimas deputāti tika informēti par to, ka saistībā ar parlamentā konstatēto saslimšanas ar Covid-19 gadījumu trīs Saeimas ēkās - Jēkaba ielā 11, Jēkaba ielā 6/8 un Jēkaba ielā 16 - notiks visaptveroša visu telpu dezinfekcija.

Tāpēc parlamentārieši tika lūgti līdz 25.marta pusdienlaikam sakopt savu darba vietu.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāta Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ Slimības profilakses un kontroles centrs jau ir izmeklējis vai izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus. Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) Latvijas Televīzijā uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai infekcijas pārnese nekļūst nekontrolējama un lai medicīnas darbinieki joprojām spēj izsekot inficēšanās avotiem, tāpēc nepatīkams esot Saeimas deputāta Kaimiņa gadījums, kurš maldinot par paša inficēšanās ar Covid-19 iespējamajiem apstākļiem. "Man šķiet nepieņemami, ka augsta amatpersona, kas lemj par ierobežojumiem sabiedrībai, pati tos pārkāpj," Kaimiņa rīcību komentēja ministre.

Tikmēr to, vai Kaimiņš ievērojis valstī noteiktās ārkārtējās situācijas ierobežojumus un aizliegumus, vērtēs Valsts policija, kur saistībā ar šo gadījumu sākta administratīvā lietvedība.

Top komentāri

VVZ
V
Pie vienām sāpēm vajadzētu izsvēpēt arī ar gruzdošu kadiķa zaru, jo pārāk daudz ļaunuma un savtīguma tajā mājā ir...
runcis Leopolds
r
par deratizāciju arī nevajag aizmirst!
trusis nejaukais
t
ko niekojaties, shii ir nepieredzeeta iespeeja lielam kampienam. buujeet jaunu saeimas eeku! veelams uz privaatas zemes. un domaajiet ilgterminjaa un strateegjiski - deputaatu skaitu vajag vismaz triiskaarshot jo ja nu kaads sakjer punjkjus un seezh maajaas tad valdiibas darbs nedriikst buut paralizeets!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas