Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sākas parakstu vākšana referenduma ierosināšanai par 14.Saeimas atlaišanu

No šodienas iespējamas parakstīties par astoņu opozīcijas politisko spēku iniciatīvu sarīkot referendumu par 14.Saeimas atlaišanu.

Gadu pēc 14.Saeimas darba sākuma pēc astoņu dažādu politisko spēku iniciatīvām sākusies parakstu vākšana referenduma sarīkošanai par tās atlaišanu.

14.Saeima uz savu pirmo sēdi sanāca 2022.gada 1.novembrī, un likums nosaka, ka referendumu par parlamenta atlaišanu nevar sākt agrāk par vienu gadu pēc konkrētā sasaukuma darba sākuma.

Sagaidot 14.Saeimas darba pirmā gada jubileju, ar pieteikumiem parakstu vākšanai par tās atsaukšanas ierosināšanu uz Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) steigušās partijas "Latvija pirmajā vietā", "Stabilitātei", "Tautas varas spēks", "Suverēnā vara", "Tautas kalpi Latvijai", "Apvienība Jaunlatvieši" un partiju apvienības "Pamats-LV" un "Jaunā saskaņa".

Kā aģentūru LETA informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars, vēlēšanu komisija ir nolēmusi apvienot visas astoņas dažādo politisko spēku iniciatīvas, ļaujot rīkot vienu parakstu vākšanu par 14.Saeimas atsaukšanu no šodienas.

Parakstu vākšana varēs notikt vienu gadu.

Lai parakstu vākšanu varētu uzskatīt par sekmīgu un varētu rīkotu tautas nobalsošanu par 14.Saeimas atsaukšanu, par iniciatīvu jāparakstās vismaz 10% no balsstiesīgajiem iedzīvotājiem jeb 154 241 Latvijas pilsonim, kas sasniedzis 18 gadu vecumu.

Parakstīties par iniciatīvu balsstiesīgie Latvijas iedzīvotāji var portālā "Latvija.lv", klātienē dzīvesvietas deklarēšanas vietās pašvaldībās, bāriņtiesās, kas veic notariālas darbības, novados pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja, kā arī Latvijas vēstniecībās ārvalstīs, kur veic notariālās darbības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas