Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sākoties brīvlaikam, aicina vecākus neaizmirst par bērnu drošību

Pērn vasaras brīvlaikā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā pēc palīdzības ar dažādām traumām vērsušies 5383 bērni, informē slimnīcas pārstāve Romēna Namniece uzsverot, ka vecāki nedrīkst aizmirst par savu bērnu drošību tieši vasaras brīvlaikā. 

No teju 5400 bērniem 13% tikuši hospitalizēti, proti, bērni guvuši ļoti nopietnas traumas, kas prasa ārstēšanos slimnīcā un ilgāku atlabšanu - dažādi lūzumi, galvas traumas, dziļas brūces, locītavu mežģījumus.

Kā stāstīja Namniece, traumas bērni gūst, braucot ar velosipēdu un skrituļslidām, pakrītot, lēkājot batutā vai šūpojoties, kā arī vasaras sezonā pieaug dzīvnieku sakosto bērnu skaits. Traumas vienādā skaitā guvuši gan zēni, gan meitenes.

Namniece norāda, ka kopumā cietušo bērnu skaits ir vēl lielāks, jo bērni ar dažādām traumām nonāk arī citās Latvijas slimnīcās vai traumpunktos. Vidēji dienā vasaras mēnešos Bērnu slimnīcā Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā palīdzība tiek sniegta pat līdz 150 bērniem, kuri guvuši dažādas traumas.

Tā kā vasarā viens no iecienītākajiem aktīvās atpūtas veidiem un vienlaikus arī veids, kā atveldzēties karstā dienā, ir peldēšana, vecāki ir īpaši aicināti padomāt par drošību, atpūšoties ūdenstilpju tuvumā - neatstāt bērnus bez uzraudzības, kā arī neļaut peldēties nezināmās, nepārbaudītās vietās.

Kā skaidroja Namniece, statistikas dati liecina, ka Latvijā ik gadu noslīkst vidēji desmit bērni.

Tāpat vecāki tiek aicināti neaizmirst par bērna drošību, atrodoties pie ugunskuriem un griliem, kā arī braucot ar velosipēdu, skrituļslidām un citādi aktīvi atpūšoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas