Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

SC un Valsts prezidents vienisprātis par tehnisku valdību

Saskaņas centra (SC) vadība Valsts prezidentam Andrim Bērziņam premjera amata kandidātus nenosauc, taču atbalsta viņa redzējumu par tehnisku valdību, kurā ministri nāktu no profesionāļu nevis politiķu vidus, otrdienas rītā pēc valdības veidošanas sarunām žurnālistiem sacīja SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Tehniskas valdības scenārijs ļautu nodrošināt, ka tā būtu "profesionālāka kā tagadējā", jo nākamgad priekšvēlēšanu apstākļos nebūtu pakļauta politiskām cīņām, teica Urbanovičs.

"Nākošais gads ir priekšvēlēšanu gads un politiska valdība var ne tikai savā kampaņā izmantot administratīvo resursu, bet priekšvēlēšanu gorīšanās var novest pie vēl lielākas varas krīzes, un tāpēc būtu vēlams, lai valdībā strādātu profesionāļi, ko sauc par tehnisku valdību, bet parlaments nodarbotos ar likumu tapināšanu," teica Urbanovičs.

Viņš gan piebilda, ka, atšķirībā no citām partijām, nenorāda prezidentam konkrētus cilvēkus, ko virzīt darbam valdībā. Par to, kurš varētu būt nākamais premjers, SC vadītājs aicināja "pagaidīt dažas dienas" un neskriet pa priekšu Valsts prezidenta lēmumiem.

Valsts prezidents otrdien un trešdien uz valdības veidošanas sarunu raundu sasaucis visas Saeimā pārstāvētās partijas, lai runātu par jaunās valdības izveidi pēc tam, kad pagājušajā nedēļā, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) paziņoja par demisiju. Viņa vadībā valdība gan turpina strādāt līdz jauna Ministru kabineta izveidei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas