Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Seile: Pedagogiem 10% algas pielikuma nebūs

Ir skaidrs, ka no 1. janvāra pedagogu algas nevarēs paaugstināt par 10%, trešdien portālam Diena.lv apliecināja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, piebilstot gan, ka viņa centīsies darīt visu, lai palielinātu summu, kura varētu tikt piešķirta pedagou algu palielināšanai.

Ministres komentārs seko Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) paziņojumam, ka skolotāji ir gatavi streikot, ja valdība neatvēlēs iecerētos 36 miljonus pedagogu algu palielināšanai. Šobrīd tiek prognozēts, ka pedagogiem no jaunā budžeta atvēlēs vien trīs miljonus, kas pēc organizācijas aprēķiniem, ko trešdien apstiprināja arī ministre, ir pārlieku maza summa jaunās pedagogu atalgojuma sistēmas ieviešanai.

"LIDZA ir visas tiesības protestēt, taču tajā pašā laikā es ceru, ka LIZDA būs kostruktīvs sarunas partneris," sacīja Seile, piebilstot, ka cer arī uz pedagogu organizāciju iesaistīšanos dialogā par to, kā, neskatoties uz ierobežotajiem līdzekļiem, nodrošināt apmierinošu kvalitāti.

"Mēs esam procesā, un kamēr budžets nav apstiprināts tikmēr vienmēr ir cerības," vēl piebilda minstre. Viņa apzinās, ka pedagogiem tika solīts 10% algas pieaugums, tomēr no šobrīd budžetā jauniem izdevumiem atvēlētajiem 118 miljoniem eiro, lielākā daļa jau ir sadalīti. Seile gan apgalvoja, ka darīs visu iespējamo, lai palielinātu piešķirto summu

Jaunā izglītības un zinātnes minstre arī norādīja, ka prioritāte ir turpināt jauna skolotāju atalgojuma modeļa izstrādi. Tas esot tiešs uzstādījums no valdības un Ministru prezidentes - sakārtot skolotāju atalgojumu sistēmu, lai tā ir caurspīdīga un katram saprotama.

Šovasar IZM izstrādāja jaunu pedagogu atalgojuma sistēmu, solot algas palielināt par 10%. Sliktākais variants, kas varētu piepildīties, pēc Seiles domām, ir jaunās sistēmas iesaldēšana, tomēr pagaidām viņa par šādu variantu nevēlas domāt.

Savukārt LIZDA priekšēdētāja Ingrīda Mikiško pagājušajā nedēļā norādīja, ka valdības deklarācijā minētais nesakrīt ar LIZDA un politisko partiju vienošanos, kas tika noslēgta pirms 12. Saeimas vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas