Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Seiles ārštata padomnieks augstākās izglītības jautājumos būs LU profesors Kaščejevs

Par izglītības ministres Mārītes Seiles ārštata padomnieku augstākās izglītības jautājumos piekritis būt Latvijas Universitātes asociētais profesors Vjačeslavs Kaščejevs, tiekoties ar Latvijas Studentu apvienības (LSA) valdi informējusi Seile.

Izglītības un zinātnes ministre ceturtdien tikās ar LSA, lai pārrunātu jau iesāktos LSA un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sadarbības projektus un turpmāko sadarbību augstākās izglītības jomā.

Seile uzsvēra, ka savā komandā vēlas redzēt cilvēkus, kuriem piemīt gan izpratne par augstākās izglītības sistēmu, gan starptautisks skatījums un kontakti, norāda LSA.

Apvienība informēja, ka tikšanās laikā ministre paudusi apņemšanos strādāt pie jomas attīstības kopumā un nevienu izglītības līmeni nenodalīt kā prioritāru, taču izvirzīt prioritātes katrā no tiem. Izvirzot prioritātes, tiks izvērtēts, vai jaunie risinājumi un idejas veicinās izglītības pieejamību, kvalitāti un resursu saprātīgu izlietojumu. Ministre arī paudusi uzticību Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta darbam un iestrādnēm.

Tikšanās laikā pārrunāti arī jau sāktie LSA un IZM sadarbības projekti. Turpināsies stipendiju noteikumu un piešķiršanas kritēriju precizēšana, lai radītu efektīvāko stipendiju piešķiršanas modeli. Darbu pie šā nolikuma grozījumu izstrādes plānots paveikt līdz nākamajam stipendiju piešķiršanas termiņam janvārī. LSA sarunā arī atkārtoti uzsvērusi nepieciešamību valsti padarīt par vienīgo galvotāju, kā arī palielināt studējošā kredīta apmēru līdz valsts minimālās mēnešalgas apmēram.

Pārrunājot Pasaules Bankas pētījumu par situāciju Latvijas augstākās izglītības finansēšanā un jauna finansējuma modeļa izstrādi, IZM pārstāvji norādījuši, ka jauno modeli paredzēts iesniegt izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmei līdz 9.decembrim, izstrādes procesā tiks aicināti pievienoties arī LSA pārstāvji. Šis modelis paredz pāreju uz triju līmeņu finansēšanas struktūru, kurā papildu budžeta vietu nodrošināšanai tiek piešķirts finansējums par sasniegtajiem rezultātiem un mērķētai attīstībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas