Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Seksuāli izmantotās 10 mēnešus vecās meitenītes mātei neatjaunos aizgādības tiesības

Kokneses novada bāriņtiesa seksuālā vardarbībā cietušā mazuļa mātei šodien nolēma neatjaunot pārtrauktās aizgādības tiesības, paturot abus bērnus krīzes centrā, aģentūra LETA uzzināja Kokneses novada pašvaldībā.

Šodien tika sasaukta koleģiāla bāriņtiesas sēde, kurā, piedaloties bāriņtiesas locekļiem, kā arī bērna mātei, vienbalsīgi nolemts neatjaunot aizgādības tiesības, taču mātei nākotnē joprojām pastāv iespēja bērnus atgūt pēc tam, kad viņa, sadarbojoties ar Sociālo dienestu, būs veikusi vairākus pasākumus un izpildījusi prasības. Tāpat šāda iespēja atkarīga arī no tā, kas tiks noskaidrots Valsts policijas izmeklēšanā kriminālprocesā.

Abi sievietes bērni - gan cietusī mazulīte, gan vecākais brālis - paliek ģimenes krīzes centrā.

Kā ziņots, 1.septembrī Kokneses novada bāriņtiesa seksuālā vardarbībā cietušā mazuļa mātei nolēmusi uz laiku pārtraukt aizgādības tiesības, paredzot abu bērnu izņemšanu uz laiku, taču šāds lēmums darbojas līdz 15 dienām, pēc kā bāriņtiesa to izskata koleģiālā sēdē, informēja Kokneses novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Silvija Vēze.

Viņa pastāstīja, ka no Valsts policijas (VP) saņemta atbilde saistībā ar kriminālprocesa sākšanu un VP vēstulē ir minēti apstākļi, kas paši par sevi jau ir pamats šādam lēmumam. Lēmums pieņemts šodien, un diennakts laikā tas tiks sagatavots rakstveidā, pēc kā abi sievietes bērni - gan cietusī mazulīte, gan vecākais brālis - tiks nogādāti ģimenes krīzes centrā.

Vēlāk atsevišķi tiks izvērtēts un lemts par bērnu turpmāko likteni - vai viņus nodot audžuģimenei, adopcijai, vai viņi atgriezīsies pie mātes.

Savukārt 2.septembrī Koknesē no seksuālās vardarbības cietušo meitenīti izrakstīja no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), jo viņas veselības stāvoklis ir pietiekami apmierinošs.

Labklājības ministrijas (LM) speciālisti, pārbaudot Kokneses novada Sociālā dienesta darbu, ir konstatējuši neatbilstības no seksuālas vardarbības cietušā bērna ģimenes uzraudzības procesā un sociālajā darbā ar to, aģentūru LETA informēja LM pārstāve Marika Kupče.

Iepriekš jau ziņots, ka augusta beigās aizdomās par netiklu darbību veikšanu ar desmit mēnešus vecu meitenīti Kokneses novadā aizturēts 1961.gadā dzimis vīrietis - cietušā mazuļa mātes draugs.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa, policijā tika saņemta informācija par to, ka 22.augustā ar desmit mēnešus vecu meitenīti veiktas netiklas darbības - nodarīti miesas bojājumi.

Policija aizturēja 1961.gadā dzimušu vīrieti, kuram patlaban piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Purviņa norādīja, ka pašlaik notiek izmeklēšana. Sākotnēji tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159.panta trešās daļas, proti, par izvarošanu, bet tagad tas pārkvalificēts uz Krimināllikuma 160.panta sesto daļu. Šis pants paredz, ka par seksuālu vardarbību un tādām darbībām, kas izraisīja smagas sekas vai ja persona nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas