Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

SKDS: Koalīcijas partiju vidū augstākais reitings - ZZS, Vienotības kritiens beidzies

Sasniedzot no koalīcijas partijām augstāko reitingu janvārī, Zaļo un zemnieku savienība ar 17,7% potenciālo vēlētāju balsu šobrīd ir otrajā vietā aiz Saskaņas, tālu apsteidzot Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK un Vienotību, kuras straujais kritiens gan ir apstājies, pirmdien lasāms avīzē Diena.

Pētījumu centra SKDS janvārī veiktajā aptaujā joprojām ļoti augsts ir arī neizlēmušo skaits - 23%, kas ir vairāk nekā jebkurai no partijām. 12,8% paziņojuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies. SKDS direktors Arnis Kaktiņš, lūgts prognozēt, vai Māris Kučinskis kā premjers var uzlabot vai samazināt ZZS reitingu turpmākajos mēnešos, atzīst, ka iespējams ir gan viens, gan otrs. "Popularitāte ilgstoši fiksētā līmenī nepastāvēs. Nav nekā nepastāvīgāka kā cilvēku simpātijas," brīdina Kaktiņš.

Pēc diezgan straujā krituma, decembrī sasniedzot tikai 6% respondentu atbalsta, Vienotība janvārī pusi procentpunkta ir atguvusi. Kaktiņš atzīst - dati nedod iemeslu uzskatīt, ka Vienotības popularitāte turpinās strauji samazināties.

Vērojot citu parlamentā pārstāvēto partiju reitingus, tajos nav manāmas straujas pārmaiņas. Pēc divu mēnešu krituma kāpums uz 20,7% potenciālo vēlētāju balsu ir Saskaņai, savukārt kopš novembra nedaudz turpina krist Nacionālās apvienības pozīcijas respondentu acīs. Pēc nelielā palēciena decembrī Latvijas Reģionu apvienība atgriezusies pie ierastā līmeņa ap 4%, būtisku maiņu nav arī partijai No sirds Latvijai.

SKDS aptauja, uzdodot jautājumu: "Ja rīt notiktu LR Saeimas vēlēšanas, par kuru politisko spēku vai apvienību Jūs balsotu?", notika no 15. līdz 25. janvārim visos Latvijas reģionos, aptaujājot 862 Latvijas pilsoņus. Respondentiem tika izsniegts politisko spēku saraksts, kuri piedalījās pēdējās Saeimas vēlēšanās.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 8.februāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas