Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Skolēniem no Latvijas Starptautiskajā ķīmijas olimpiādē četras bronzas medaļas

Skolēni no Latvijas Starptautiskajā ķīmijas olimpiādē (IChO) izcīnījuši četras bronzas medaļas, informēja Valsts izglītības satura centrs.

Sacensības sākotnēji bija plānots aizvadīt Turcijā, tomēr pandēmijas radīto apstākļu dēļ tā pirmo reizi norisinājās attālināti. Latviju olimpiādē šogad pārstāvēja četri skolēni, un visi izcīnīja bronzas medaļas.

Starptautiskajā ķīmijas olimpiādē šogad kopumā piedalījās 231 skolēns no 60 pasaules valstīm. Latviju ķīmijas sacensībās pārstāvēja Ogres Valsts ģimnāzijas 12.klases skolniece Anete Patrīcija Raiskuma, kā arī RTU Inženierzinātņu vidusskolas 11.klases skolnieks Džonatans Miks Melgalvis, 12.klases skolnieks Edvards Miķelis Mežciems un 12.klases skolnieks Filips Ēcis.

Tā kā Starptautiskā ķīmijas olimpiāde šogad norisinājās tiešsaistes režīmā, skolēni sacentās tikai teorētisko uzdevumu risināšanā, skaidroja Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes pētnieks Kaspars Veldre. Piedaloties olimpiādē attālināti, piecu stundu garajā teorētiskajā olimpiādē dalībniekiem bija jāizpilda deviņi uzdevumi par visdažādākajām ķīmijas tēmām - sākot ar kaķumētrās esošu kaķus pievilinošu dabasvielu sintēzi un kvantu ķīmijas modeļu pielietošanu burkānu krāsas skaidrošanā, līdz pat termodinamikai starpzvaigžņu ceļojumos hipotētiskā visumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas