Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Skolotāju asociācijas vadītāja: Attālināto mācību radītā patstāvība skolēniem sagādā problēmas

Attālināto mācību radītā patstāvīgā mācīšanās skolēniem sagādā problēmas, aģentūrai LETA sacīja Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas priekšsēdētāja Anita Vanaga.

Pēc viņas novērojumiem, skolēniem šī pašvadītā mācīšanās sagādā sarežģījumus, jo viņiem ir ļoti būtiski jāpārorientējas. Tāpat viņa stāstīja, ka regulārāka kļūst norakstīšana, proti, skolēni darbus neizpilda paši, bet gan pārraksta cita klasesbiedra darbus.

Viņa skaidroja, ka mēdz būt tā, ka skolēns stundā piedalās un varbūt kaut ko nesadzird, bet viņam ir iespēja pieiet pie kāda klasesbiedra vai skolotāja un pajautāt, taču tagad bērnam viss jāskaidro un jādara pašam.

Viņa arī norādīja, ka skolotāji jūt, ka sabiedrība līdz šim nenovērtēja, ka skola organizē divas trešdaļas bērna dienas laika, bet šobrīd šī organizēšana nenotiek un viss ir uz vecāku pleciem. Vienlaikus, apzinoties to, ka katra skolēna mācību temps ir atšķirīgs, asociācijas skolotāji ir novērojuši, ka skolēni neprot organizēt savu laiku.

Vaicāta, kā vērtē izglītojošo kanālu Tava klase, Vanaga atbildēja, ka pati strādā ģimnāzijā, kur mācās bērni no 7.klases, tāpēc viņa saviem skolēniem vēl nav devusi skatīties šo kanālu, tomēr, pēc viņas domām, šis kanāls noderēs, jo visas interaktīvās lietas, kas skolēnus "izsit no rutīnas", ir noderīgas.

Tāpat viņa iezīmēja, ka pirmo klašu skolēni ļoti vēlas saistīties ar skolu, tāpēc šāda kanāla izveide vērtējama kā pozitīvs atbalsta solis.

Jau vēstīts, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās un augstskolās tiek organizētas attālināti.

Divos virszemes TV kanālos - ReTV un Sportacentrs.com TV- tiek pārraidītas mācību stundas 1.-6.klašu skolēniem, bet no 14.aprīļa stundas pārraidīs arī 9.un 12.klašu skolēniem.

Top komentāri

Tēvs
T
Nevajadzētu skolēnus noslogot ar mājas darbiem. Pēc prakses redzu, ka šobrīd ir tieši otrādi , t.i. 7- 8 mācību stundas pie datora, tad vēl tiek uzdoti visos priekšmetos mājasdarbi, pie kuriem atkal jāsēž 3-4 stundas. Ārā skolēni praktiski netiek. Ja valsts iestādēs ir pēc katras stundas jāiziet no kabineta uz 10 minūtēm atpūsties, tad mūsu bērniem atpūtas praktiski nav. Pieaugušais nostrādā 8 stundas n ir brīvs, bet bērniem darba diena ir praktiski 12 stundas. Un mēs gribam fiziski un garīgi veselus bērnus???
EBOLA
E
Noslogojums ir liels,vairāk sēdēšana , pie datora ir gana liela,majasdarbu daudz,mums pat fiskultūras stundā-izdomāja,ka jāpilda ,jāsastāda krustvārdu miklu,par basketbolu-IDIOTISMS-sportā- liek rakstīt un sastādīt krustvārdu mīklu.
Pēterītisapolitiskaishuligāns
P
Mīļie skolotāji, ir tikai viena lieta VIENA LIETA , kas "skolēniem sagādā problēmas". PATIESAS PROBLĒMAS. Tā ir nesapratne par mācīšanās jēgu PRINCIPĀ. Līdzko jūs bērniem spēsiet izskaidrot mācāmās vielas noderību un jēgu - bērni gribēs visu to labumu dabūt sev. VIŅI JŪS VAJĀS, NEVIS BĒGS NO JUMS.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas