Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Slimnīcā nogādāti četri salūta laikā traumētie, tai skaitā divi bērni

Jaungada naktī slimnīcā nogādāti četri cilvēki, kuri guvuši traumas uguņošanas laikā, tai skaitā arī divi bērni. Slimnīcā nogādāta arī sieviete, kurai pa galvu trāpījusi tukša šampanieša pudele.

Kopumā pēdējā 2016.gada diena un jaunā gada pirmās stundas pavadītas salīdzinoši mierīgi, nav bijuši traģiski negadījumi, un cilvēki guvuši dažādas sadzīviska rakstura traumas, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Tomēr vairāki cilvēki guvuši traumas salūta un pirotehnikas palaišanas laikā.

Latgalē 13 gadus vecam zēnam rokā uzliesmojusi petarde, un viņš guvis pirkstu lūzumus un plaukstas apdegumus. Pusaudzis nogādāts slimnīcā. Kurzemē 11 gadus vecam zēnam salūta laikā acī trāpījis svešķermenis - kāda no gaisa krītoša atlūza. Zēns guvis acs traumu un nogādāts slimnīcā.

Rīgā slimnīcā nogādāts 42 gadus vecs vīrietis, kuram petarde trāpījusi pa galvu, tādējādi viņš guvis galvas traumu.

Savukārt Zemgalē 31 gadu vīrietis, palaižot petardi, guvis plaukstas apdegumu. Šis alkohola reibumā esošais vīrietis vienlaikus arī neveiksmīgi kritis un lauzis potīti. Neatliekamās palīdzības mediķi nogādāja cietušo slimnīcā.

Kurzemē slimnīcā nogādāta 28 gadus veca sieviete, kura, publiskā vietā sagaidot jauno gadu, guvusi galvas traumu, kad viņai trāpīja gaisā pamesta tukša šampanieša pudele.

Mediķu aprūpē nogādāts arī deviņus gadus vecs zēns, kurš saindējies ar alkoholu. Pēc mediķiem sniegtās informācijas, puika kopā ar draugu gribējuši kādā pamestā mājā sagaidīt jauno gadu, un kopīgi lietots stiprais alkohols.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve teica, ka pārējās pagājušajā diennaktī gūtās traumas vairāk ir sadzīviska rakstura, kas raksturīgas mediķu darbam ikdienā. Traģiski negadījumi nav notikuši, taču diemžēl ir vairāki cietušie ar nopietnām traumām.

Nopietnas traumas guvuši vairāki vīrieši, kuri alkohola reibumā krituši pa kāpnēm. Rīgā šādi politraumu guvis 19 gadus vecs vīrietis reibumā. Viņam mediķi konstatējuši gan iespējamu mugurkaula skriemeļu lūzumu, gan krūškurvja lūzumu un lauztu apakšžokli. Vidzemē no otrā stāva pa trepēm kritis 64 gadus vīrietis alkohola reibumā, viņš guvis smagas traumas - mugurkaula skriemeļu un ribu lūzumu. Zemgalē 45 gadus vecs vīrietis kritis kāpņu telpā un guvis smagu galvas traumu, iespējams, viņam ir galvas pamatnes lūzums. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Savukārt Latgalē slimnīcā nogādāts 73 gadus vīrietis, kuram paša suns iekodis pēdā un rokā. Vīrietis bija iereibis. Mediķi viņam konstatēja kostas brūces.

Latgalē mediķu rokās nonākusi 20 gadus veca sieviete, kura mājās nejauši aizķērusi katlu ar karstu eļļu, kas uzlija uz kājas. Sievietei konstatēts kājas apdegums.

Savukārt Kurzemē slimnīcā nogādāta 61 gadu veca sieviete, kurai mediķi konstatēja ķermeņa atdzišanu. Iespējams, sieviete ilgu laiku mitrās drēbēs bija sēdējusi pieturvietā, līdz kāds viņu pamanījis.

Rīgā slimnīcā nogādāta 16 gadus veca meitene, kuru notriekusi automašīna. Jauniete guvusi kājas lūzumu, mediķiem ir aizdomas arī par mugurkaula traumu.

Kopumā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pagājušajā diennaktī saņēma 1266 izsaukumus, no tiem 247 saistīti ar traumām. Dienesta pārstāve Bukša sacīja, ka izsaukumu skaits gadumijas naktī bija līdzīgs, kā brīvdienās ierasts. Viņa vērtēja, ka kopumā diennakts pagājusi salīdzinoši mierīgi, lai arī vairāki cilvēki guvuši nopietnas sadzīviska rakstura traumas, kā arī mediķu palīdzība sniegta vairākiem cilvēkiem ar tieši gadumijas svinībām raksturīgām traumām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas