Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šogad NVA vasaras nodarbinātības pasākumā piedalījās ap 7000 bērnu

Šogad Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vasaras nodarbinātības pasākumā piedalījās 7083 skolēni, tostarp 69 skolēni ar invaliditāti, šodien žurnālistus informēja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Evita Simsone.

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākums norisinājās no 1.jūnija līdz 31.augusta. Kopumā pasākumam pieteicās 732 darba devēji, bet tika reģistrēti 10 825 skolēni, tostarp 306 skolēni ar invaliditāti. Galu galā gan pasākumā piedalījās 7083 skolēni, no kuriem 69 bija ar invaliditāti.

Visvairāk skolēnu tika nodarbināti Rīgas reģionā, kur pasākumā piedalījās 3211 skolēni. Zemgalē tika nodarbināti 1045 skolēni, Kurzemē - 1029 skolēni, Latgalē - 1018 skolēni, bet Vidzemē - 780 skolēnu. No visiem skolēniem 56% bija meitenes, bet pārējie - zēni.

Skolēni tika nodarbināti tādās profesijās kā palīgstrādnieks, pārdevēja palīgs, labiekārtošanas strādnieks, virtuves darbinieks, viesmīlis, sezonas strādnieks, skolotāja palīgs, apkopējs, klientu apkalpošanas speciālists un pavāra palīgs.

Skolēnus ar invaliditāti nodarbināja tādās profesijās kā palīgstrādnieks, labiekārtošanas strādnieks, pārdevēja palīgs, viesmīlis, virtuves darbinieks, skolotāja palīgs un datu ievades operators.

Darba vietas kopumā izveidoja 613 darba devēji, no kuriem 46 izveidoja darba vietas skolēniem ar invaliditāti. Visbiežāk skolēnus nodarbināja tādās nozarēs kā vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, apstrādes rūpniecība, izmitināšana un ēdināšanas pakalpojumi, kā arī lauksaimniecība.

Visvairāk bērnu tika nodarbināti sabiedrībās ar ierobežotu atbildību, pašvaldības iestādēs, kā arī valsts iestādēs un akciju sabiedrībās. Bērni tika nodarbināti arī pašvaldību uzņēmumos, zemnieku savienībās, valsts uzņēmumos un citur.

Visvairāk darba vietu jeb 658 izveidoja mazumtirgotājs Maxima Latvija, tad ar 251 vietu seko ēdināšanas uzņēmums Premier Restaurants Latvija un ar 165 - ēdināšanas uzņēmums Lido.

Daudz skolēnu nodarbināja arī starptautiskā lidosta Rīga, SIA Vita Mārkets, Rīgas domes īpašuma departaments, Liepājas pašvaldības aģentūra Nodarbinātības projekti, Balvu novada pašvaldība, Jelgavas novada pašvaldība un Daugavpils reģionālā slimnīca.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas