Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sotheby’s Baltijā meklēs ķīniešu keramiku un mākslas darbus

Izsoļu nama "Sotheby’s" ķīniešu keramikas un mākslas darbu nodaļas direktors Stīvens Loukss no 25.februāra līdz 1.martam dodas savā pirmajā vizītē uz Baltijas valstīm.

Vizītes galvenais mērķis ir atlasīt un novērtēt izsoles priekšmetus šī gada maijā Londonā gaidāmajai izsolei, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "premium" klases nekustamo īpašumu jomā strādājošā uzņēmuma "Baltic Sotheby’s International Realty" pārstāve Jana Cīrule.

Senlaicīgo priekšmetu īpašnieki tiks gaidīti uz novērtēšanu "Baltic Sotheby’s International Realty" Baltijas valstu galvenajā birojā Rīgā, sacīja Cīrule.

Ķīniešu keramikas un mākslas darbu izsoles tiek organizētas divreiz gadā Londonā. Šī nozīmīgā pasākuma priekšvakarā "Sotheby’s" eksperti dodas atbilstošu izsoles priekšmetu meklējumos. Viņi iepazīstas ar piedāvājumu, sīki izpēta priekšmetus un izlemj, vai attiecīgo priekšmetu var pārdot "Sotheby’s" tirgos un vai tas raisīs interesi pircējos, kuri parasti apmeklē šāda veida pasākumus, informēja Cīrule.

"Mūsu eksperti regulāri apmeklē Eiropas valstis - Vāciju, Itāliju, Spāniju, Portugāli, Beļģiju, Šveici un citas. Taču uz Latviju un Baltijas valstīm dodamies pirmoreiz, tādēļ ir pāragri runāt par rezultātiem. Taču priekšmetu vērtēšanas kārtība visiem priekšmetiem ir viena neatkarīgi no priekšmeta īpašnieka dzīvesvietas valsts un priekšmetu vērtības. Vizītes laikā Baltijas valstīs atrastie priekšmeti tiks vesti uz izsoli Londonā šī gada maijā," norāda Loukss.

"Atbalsta sniegšana "Sotheby’s" ekspertu vizītes organizēšanai mūsu uzņēmumam ir liels gods, ņemot vērā to, ka pasaulslavenajam izsoļu namam nav tiešas pārstāvniecības Baltijas valstīs. Savukārt kā "Sotheby’s International Realty" zīmola pārstāvji mēs ar interesi piedalāmies un gaidām šo pasākumu, kurš liecina par to, ka pasaulē pieaug interese par investīcijām mākslā, atveras jauni tirgi gan mākslas priekšmetu, gan klientu meklēšanai," skaidroja "Baltic Sotheby’s International Realty valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs.

2012.gada 4.aprīlī "Sotheby’s" pavasara izsolē Honkongā iepriekšējo rekordcenu par Sunu dinastijas (960-1279) keramikas izstrādājumu pārspēja senlaicīga ķīniešu bļoda. Šis keramikas izstrādājums tika pārdots par 26 miljoniem ASV dolāru (13,52 miljoni latu), kas gandrīz trīsreiz pārsniedza tā sākotnējo vērtību. Šī ir lielākā summa, kāda jebkad samaksāta par Sunu dinastijas laika keramikas izstrādājumu, informēja Cīrule.

"Baltic Sotheby’s International Realty" sāka darboties 2010.gada pavasarī, atverot biroju Rīgā. Tā paša gada 1.jūlijā sāka darboties Jūrmalas birojs Jomas ielā. Saskaņā ar uzņēmuma attīstības stratēģiju 2011.gadā tika atvērts birojs Tallinā, savukārt 2012.oktobrī - Viļņā. "Baltic Sotheby’s International Realty" līdzīpašnieki ir Vestards Rozenbergs, Ilze Mazurenko un Leonīds Kiļs.

Slavenais "Sotheby’s" izsoļu nams dibināts Londonā 1744.gadā. 1983.gadā "Sotheby’s" iegādājās ASV uzņēmumu vadīts konsorcijs, un 1988.gadā "Sotheby’s" akcijas sāka kotēties Ņujorkas fondu biržā.

1976.gadā tika nodibināts "Sotheby’s International Realty" nekustamā īpašuma starptautisko aģentūru tīkls, lai nodrošinātu neatkarīgās nekustamā īpašuma aģentūras ar nepieciešamo mārketinga un priekšlikumu apmaiņas programmu, kas ļautu sazināties labākajām aģentūrām un visaugstākā līmeņa klientiem visā pasaulē.

Tiesības dalībai "Sotheby’s International Realty" aģentūru tīkla franšīzē tiek piešķirtas tikai rūpīgi izvērtētiem nekustamā īpašuma uzņēmumiem un individuālajiem mākleriem, kuri atbilst stingrām atlases prasībām. "Sotheby’s International Realty Affiliates LLC" franšīzes turētājus nodrošina ar plašu darījumu vadības, mārketinga, rekrutēšanas un darbības attīstības līdzekļu klāstu. Aģentūru tīkla dalībniekiem ir priekšrocības sadarbībā ar "Sotheby’s" izsoļu namu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas