Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Šoziem modernizētos vilcienus nesagaidīsim

Teju 22 miljonu eiro vērtajā dīzeļvilcienu modernizācijas projektā ne viss norit pēc grafika. Toreizējais VAS _Pasažieru vilciens _valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis gada sākumā paziņoja, ka pirmie modernizētie vilcieni tiks nodoti ekspluatācijā jau šā gada beigās, taču šobrīd ir skaidrs, ka līdz gada biegām pasažieriem pirmo jauno vilcienu nesagaidīt, pirmdien, 8.

decembrī, vēsta laikraksts Dienas Bizness.PV gan joprojām saglabā sākotnējo ieceri pabeigt modernizāciju līdz 2015.gada beigām un Satiksmes ministrijai sniegtajā informācijā norāda, ka nobīdes dažos termiņos, piemēram, tehniskā projekta izstrādē, gala termiņu neietekmēs.No iesaistīto pušu teiktā var noprast, ka līdz šim ir bijis grūti atrisināt strīdīgus jautājumus, kas attiecas gan uz iesaistīto Latvijas kompāniju, gan to apakšuzņēmēju kompetenci. Katrs šādos gadījumos mēģinot darba paveikšanu uzgrūst citiem. Arī modernizācijas tehnoloģija neesot loģiska, bet notiek fragmentāri darbi dažādos mezglos.PV gan atgādina, ka projekta īstenotāji DMU vilcieni uzņēmušies visus darbus paveikt noteiktajā gala termiņā. Kopumā iecerēts modernizēt piecus trīs vagonu sastāvus un vienu četru vagonu sastāvu. Ritošā sastāva modernizācija bija nepieciešama jaunu vilcienu iepirkuma regulārās izgāšanās dēļ, kā rezultātā valdība pērn pārdalīja 142 miljonus eiro KF naudas, piešķirot to citiem dzelzceļa infrastruktūras projektiem.

Vidējais PV ritošā sastāva vecums ir 25 gadi, un modernizācijai vilcienu ekspluatācijas termiņš jāpagarina vēl par 20 gadiem.

Visu rakstu lasiet laikraksta Dienas Bizness pirmdienas, 8.decembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas