Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Starptautiskajā meža dienā mudina doties dabā

Starptautiskajā meža dienā, kas šogad tiek atzīmēta 21.martā, AS Latvijas valsts meži (LVM) iedzīvotājus aicina doties dabā, liecina LVM publiskotā informācija.

LVM informē, ka 21.marts visā pasaulē tiek atzīmēta kā Starptautiskā meža diena, kas šogad aicina atjaunot saziņu ar mežu un doties pastaigās, pilnveidojot zināšanas, pētot un izzinot mežu, tā nozīmīgumu Latvijā un pasaulē.

"Mežs, jo īpaši šī brīža situācijā, kad ierastās atpūtas un izklaides iespējas jau labu laiku ir ierobežotas, daudziem kļuvis par vietu, kur droši un veselīgi pavadīt savu brīvo laiku un nodoties kā fiziskām aktivitātēm, tā mierīgām pastaigām, smeļoties dabas spēku un enerģiju," norāda LVM. Tādēļ ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts doties pastaigā 1,6 miljonu hektāru valsts meža teritorijā, kur izstaigāt dažāda garuma meža takas un baudīt atpūtu.

Tāpat LVM atzīmē, ka daži no apmeklētāju iemīļotiem tūrisma objektiem turpina strādāt arī ārkārtējās situācijas laikā, tostarp Tērvetes dabas parks un Pokaiņu mežs. Tāpat ikvienam pieejamas vairāk nekā 300 labiekārtotas bezmaksas tūrisma vietas visā Latvijā.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums 2020.gadā bija 350 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa pirms uzņēmuma ienākuma nodokļa nomaksas bija 75,7 miljoni eiro. Tādējādi, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, kompānijas apgrozījums pērn sarucis par 6,7%, salīdzinot ar 2019.gadu, bet LVM peļņa pirms uzņēmuma ienākuma nodokļa nomaksas samazinājusies par 36%.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas