Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Strakšas vēl nav izlēmis, vai kandidēs uz LDz valdes priekšsēdētāja amatu

Pašreizējais AS Latvijas Dzelzceļš (LDz) vadītāja vietas izpildītājs Aivars Strakšas vēl nav izlēmis, vai kandidēs konkursā uz vakanto valdes priekšsēdētāja amatu.Strakšas skaidro, ka tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem un apstākļiem un konkrētas atbildes viņam neesot.Vienlaikus viņš atzina, ka patlaban arī kā vietas izpildītājam viņam nav problēmu kontaktos ar Krievijas dzelzceļa pārstāvjiem.

Pozīcijas esot noskaidrotas - Krievijas kolēģiem izskaidrots, ka Uģa Magoņa aizturēšana nav politiskā izrēķināšanās. Nākamā tikšanās ar Krievijas dzelzceļa vadību jau esot sarunāta novembra sākumā Taškentā. Vienlaikus Strakšas tomēr atzina, ka Krievijas dzelzceļā gaida brīdi, kad tiks apstiprināts jaunais valdes priekšsēdētājs.Kā ziņots, personāla atlases kompānija SIA Executive Search Baltics izsludinājusi pieteikšanos uz vakanto AS Latvijas Dzelzceļš valdes priekšsēdētāja amatu. SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa skaidro, ka mērķis esot atrast iespējami labāko kandidātu LDz valdes priekšsēdētāja amatam, tāpēc kandidātu atlases process organizēts profesionālas personāla atlases kompānijas un nominācijas komitejas vadībā, ievērojot labas korporatīvās pārvaldes principus un ētikas standartus.Kā skaidro SM, atbilstoši Publisko iepirkumu likumam tika organizēts iepirkums personāla atlases pakalpojuma sniedzēja noteikšanai, lai veiktu LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlasi. Atbilstoši iepirkumu komisijas lēmumam tika noteikts pretendents SIA Executive Search Baltics, ar kuru noslēgts līgums par kandidātu atlases veikšanu. Izvēlētā pretendenta piedāvājums ir saimnieciski izdevīgākais un tādējādi atbilstoši piedāvājuma vērtēšanas kritērijiem ieguva lielāko punktu skaitu.Saskaņā ar iepirkuma tehnisko specifikāciju kandidātu atlase (vērtēšana) veicama 12 nedēļu laikā no līguma noslēgšanas dienas, neieskaitot laiku, kad valsts drošības iestādēs tiks pārbaudīta kandidātu atbilstība likuma par valsts noslēpumu prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas