Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Straujuma aicinās ekspertus izvērtēt Dziesmu un deju svētku organizēšanu

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) aicinās veidot ekspertu komisiju, lai izvērtētu Dziesmu un deju svētku organizēšanu, kā arī bērnu slodzes samērīgumu, ēdienkartes sabalansētību un citus kritiskos faktorus, kuru dēļ bērniem radās veselības problēmas, aģentūru LETA informēja Ministru prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Tomēr atrodoties Eirozonas ārkārtas samitā Briselē, Straujuma pateicas visiem Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, viņu vecākiem un pedagogiem par izturību un izcilajiem priekšnesumiem, kā arī radīto svētku sajūtu, pašaizliedzīgi pārvarot visas grūtības.

Straujuma uzsver, ka bērnu veselībai un labklājībai vienmēr ir jābūt pirmajā vietā, līdz ar to šo svētku rūpīgai analīzei un pieredzei nākotnē jānovērš šādas problēmsituācijas.

Kā ziņots, Mežaparka estrādē vakar tika pārtraukts XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta Manā dziesmā tu... ģenerālmēģinājums, jo mazākie bērni nav spējuši izturēt slodzi un sākuši ģībt, novēroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, saistībā ar šiem notikumiem Mežaparka estrādes noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā oficiāli tika atcelts šodien paredzētais Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens, par to savā twitter kontā paziņojusi izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile. Lēmums par gājiena oficiālu atcelšanu tika pieņemts pēc naktī sasauktās svētku rīkotāju operatīvās rīcības grupas ārkārtas sanāksmes, kas notika plkst.23.

Tomēr par spīti tam, ka gājiens oficiāli tika atcelts, XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki tajā piedalījās brīvprātīgi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas