Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Straujuma parakstījusi rīkojumu par Matīsa demisiju; ministra pienākumus uzņemsies Kozlovskis

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) ir parakstījusi rīkojumu par satiksmes ministra Anrija Matīsa (Vienotība) demisiju, informē Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Tāpat ir ieviestas izmaiņas saistībā ar satiksmes ministra pienākumu izpildītāju. Ņemot vērā, ka finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība) joprojām ir iesaistīts nākamā gada valsts budžeta procesā, ir panākta vienošanās, ka šos pienākumus no 7.novembra uzņemsies iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).

Rozenberga arī uzsvēra, ka premjerministrei joprojām nav konkrētu kandidātu satiksmes ministra amatam - šis jautājums vēlāk tiks apspriests ar Vienotību.

Kā ziņots, Straujuma vakar pieprasīja satiksmes ministra Matīsa demisiju. Iemesls demisijas pieprasīšanai esot ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamo rīcību valsts nacionālās aviokompānijas airBaltic attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas.

Valdība otrdien atbalstīja Prudentia atrasto nacionālās aviokompānijas airBaltic finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš par 52 miljonu eiro ieguldījumu iegūs 20% airBaltic akciju, savukārt valsts aviosabiedrībā ieguldīs 80 miljonus eiro. Iepriekš gan Matīss bija paudis viedokli, ka nacionālās drošības apsvērumu dēļ nebūtu vēlams izvēlēties šo konsultanta Prudentia atrasto airBaltic investoru.

Matīss satiksmes ministra pienākumus pildīs līdz 7.novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas