Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Strīķes jautājumā pieļauj tiesāšanos

Jebkurš premjerministra Valda Dombrovska (Vienotība) lēmums attiecībā pret atlaisto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietnieci Jutu Strīķi varētu nonākt līdz tiesai.

Gadījumā, ja Dombrovskis atcels KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka lēmumu par Strīķes atlaišanu, tiek pieļauts, ka jautājums nonāks līdz tiesai. "Ja premjers atceltu lēmumu, viens no iespējamajiem variantiem no Streļčenoka puses varētu būt nepielaist Strīķi pie darba un gaidīt sodu par premjera viedokļa ignorēšanu, lai tiesas ceļā pierādītu, ka viņam bija taisnība," Dienai norāda bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs (Vienotība). Tiesāšanās varētu notikt arī gadījumā, ja premjers akceptē KNAB vadītāja lēmumu. Tikai šoreiz tiesā varētu vērsties pati Strīķe. Šādu iespēju pieļauj Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (Vienotība): "Viņa varēs vērsties tiesā un noteikti uzvarēs. Ja Dombrovskis neatcels lēmumu, gribētu dzirdēt, ko par to saka tiesa. Man grūti pieņemt tādu situāciju."

Ar Strīķi Dienai sazināties neizdevās, viņa neatbildēja ne uz zvaniem, ne īsziņām. Streļčenoks pirmdien pēcpusdienā vēl gatavoja materiālus, ko iesniegt premjeram, lai pierādītu, ka savu vietnieci no darba atlaidis pamatoti. Viņš pauda izbrīnu par izskanējušo informāciju, ka Dombrovskis nolēmis atcelt viņa lēmumu. "Tas izskatās dīvaini, jo visi pamatojošie dokumenti, kāpēc Strīķes kundze tika atlaista, vēl tiek gatavoti. Dombrovskis steidzamības kārtā pieprasīja mums sniegt informāciju, un šodien beidzas termiņš," apgalvo Streļčenoks. Citādas runas nāk no premjera biroja - saskaņā ar rezolūciju KNAB priekšniekam dokumentus vajadzējis iesniegt jau piektdien. Streļčenoks Dienai izvairās atklāt, ko darīs gadījumā, ja premjers atcels viņa lēmumu. "Pagaidām vēl ir pāragri runāt par kaut kāda veida manu rīcību, bet jebkurā gadījumā šeit ir divi aspekti - premjeram nav tiesību to darīt, otrkārt - ja viņš to izdara, tas ir pilnīgi politisks lēmums," norāda Streļčenoks. Viņš pauž neizpratni, kāpēc premjers šajā situācijā ir iesaistījies - ja biroja darbinieks ir neapmierināts ar biroja priekšnieka lēmumu, viņš var vērsties tiesā. "Šajā situācijā darba tiesiskās attiecības būtu jārisina tiesai, nevis premjeram," viņš saka.

Visu Aļonas Zanderes rakstu lasiet otrdienas, 7.janvāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas