Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Svētkos aicina parūpēties par mājokļu un mājdzīvnieku drošību

Klāt ir gada nogale, skaisti balti Ziemassvētki un Jaunais gads. Taču vienmēr jāatceras par drošības pasākumiem, it sevišķi garajos svētku dienās, lai nesabojātu ne sev, ne ģimenes locekļiem, ne draugiem un līdzpilsoņiem labu garastāvokli, lai nesarūpētu nevajadzīgas problēmas, atgādina Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA).

LIDA aicina nesēsties pie transportlīdzekļu vadīšanas alkohola vai narkotisko vielu reibumā un neļaut to darīt citiem līdzpilsoņiem. Autovadītājiem iesakām ievērot drošu braukšanas ātrumu, distanci un vienam pret otru ievērot toleranci.

Gājējiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, atrodoties uz ceļa tumšajā laikā aicinām lietot gaismu atstarojošus elementus, vai atstarojošas vestes, lai mazinātu risku iekļūt ceļu satiksmes negadījumos. Pēdējā laikā bojā gājušo skaits uz Latvijas ceļiem liecina par to, ka cilvēki neizrāda rūpes par savu un citu līdzpilsoņu drošību uz ceļiem.

LIDA iesaka visa veida transportlīdzekļus aprīkot ar videoreģistratoriem. Notiekot negadījumam, videoreģistrators palīdzētu noteikt iespējamo negadījuma cēloņus, noskaidrot iespējamos vainīgos, ļautu policijai apzināt un novērst riskus.

Arodbiedrība atgādina cilvēkiem neaizmirst par sava mājokļa drošību, ja svētkus plānots svinēt citviet. Mājoklim jāaizslēdz durvis, jāaizver logi, jānoslēdz gāzes padeve, jāiztukšo pastkastīte, kā arī jāatvieno elektroierīces, un jāinformē uzticami kaimiņi, draugi, tuvinieki.

Nedrīkst aizmirst par piesardzību ar uguni un pirotehniku, cita veida viegli uzliesmojošiem priekšmetiem.

Jāparūpējas par mājdzīvniekiem tā, lai tie uguņošanas laikā nenobīstos no trokšņa un neaizmuktu. Uguņošanas rīkotajiem laikus jāinformē kaimiņus par uguņošanas vietu un laiku.

Dodoties uz svētku pasākumiem, neaizmirst noskaidrot laika apstākļus un atbilstoši tam  apģērbties pašiem un apģērbt bērnus.

Redzot gulošu uz ielas cilvēku, nekavējoties informēt atbilstošus dienestus, zvanot policijai uz tālruni 110 vai glābšanas dienestam uz tālruni 112.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas