Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Svētku laikā BKUS pediatri sniegs konsultācijas klātienē un attālināti

Svētkos Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pediatri konsultācijas sniegs klātienē un attālināti, aģentūru LETA informēja BKUS.

Nereti to bērnu veselības stāvoklis, kurus atved uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļu, atbilst tādam, ko var ārstēt ambulatori. 

Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe skaidro, ka ir svarīgi, lai vecāki būtu parūpējušies par mājas aptieciņas saturu akūtām situācijām, lai bērns varētu atveseļoties mājās, konsultējoties ar ģimenes ārstu, dežūrārstu vai BKUS pediatru attālināti.

Attālināti konsultācijas ar BKUS pediatriem svētkos pieejamas visu diennakti. Visbiežāk konsultācijas tiek sniegtas, ja bērnam ir paaugstināta temperatūra, sāp auss vai satraukumu rada citas sūdzības, kad nav nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Pediatra konsultācijas BKUS novietnē "Gaiļezers" Juglas ielā 20 tiek nodrošinātas rindas kārtībā katru dienu no plkst.8 līdz 22, arī brīvdienās un svētku dienās. 

Pie pediatra bez iepriekšēja nosūtījuma var vērsties pēc palīdzības, ja ir akūta elpceļu saslimšana, paaugstināta temperatūra, sāpes ausī vai kakla sāpes, vai arī gadījumos, ja ir piesūkusies ērce un to mājas apstākļos nav iespējams izvilkt.

Ja apdraudēta bērna dzīvība, piemēram, ir nopietna trauma, elpošanas grūtības, neskaidras sāpes vēderā, vemšana vai šķidra vēdera izeja ar atūdeņošanās pazīmēm, vai jebkura cita smagas norises saslimšana, nekavējoties jāzvana uz 113 vai 112.

Medicīniskus padomus vienkāršas saslimšanas vai hroniskas slimības paasinājuma gadījumā visu diennakti iedzīvotāji varēs saņemt, zvanot uz Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, aģentūru LETA informēja Nacionālais veselības dienestā (NVD). Ar speciālistiem var sazināties arī gadījumā, ja ir šaubas, vai klātienes vizīte pie ārsta ir nepieciešama steidzami.

Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās medicīnisku konsultāciju varēs saņemt pie dežūrārstiem, kuri, izvērtējot pacienta veselības stāvokli, nepieciešamības gadījumā var arī izrakstīt zāļu recepti vai atvērt darbnespējas lapu. Dežūrārstu darba grafiks pieejams NVD tīmekļvietnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas